Lediga jobb

Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen
Publicerad: 2017-06-13 
ArbetsgivareRonneby kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådePedagogik/ Utbildning
OrtRonneby
Platser1
Sista ansökningsdag2017-07-30
Ronneby Kommun


Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 000 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?


Vår nuvarande förvaltningschef går in i en ny roll internt som kommunstrateg. Vi söker nu dig som vill arbeta för att barn, ungdomar och vuxenstuderande i Ronneby ska få bästa möjlighet att möta framtiden med goda kunskaper och en positiv människosyn. Vi har totalt omkring 5000 elever och 1000 vuxenstuderande.

I Utbildningsförvaltningen, med cirka 900 anställda, arbetar vi efter den ”röda tråden”, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning. Just nu gör vi flera satsningar på att utveckla Ronnebys utbildningserbjudande. Bland annat har vi påbörjat byggandet av två nya grundskolor och två förskolor vilket är en kombination av att det finns behov av fler platser i skolorna, vår vilja att förbättra förutsättningarna för integration samt fortsätta förbättra kvalitén i våra skolor.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som förvaltningschef har du ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamheter inklusive personal, ekonomi och resultat. Budgeten uppgår till 640 miljoner. Du leder förvaltningen utifrån skoldirektiv och kommunövergripande mål samt specifika mål fastställda i utbildningsnämnden. Tillsammans med skolområdescheferna bryter du ner målen och tydliggör processer och fokusområden. Genom kontinuerlig uppföljning och samarbete ser du till att vi levererar bästa möjliga kvalitet till våra invånare samt en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Du arbetar även med att profilera förvaltningen utåt och se till att det pågår en kontinuerlig utveckling av skolan utifrån nationella och regionala utvecklingsprogram och insatser.

Som förvaltningschef har du personalansvar för ca 20 personer. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och rapporterar till kommundirektören.

 

Din profil

Vi söker dig som tycker att samhälls- och utbildningsfrågor är både kul och spännande. Du inspireras av utmaningar och har en positiv grundton och stabilitet i dig själv som gör att du har tillit till din egen förmåga och kan stå på dig när det behövs. De utmaningar som finns ställer krav på att cheferna stöttar varandra och vi behöver därför en förvaltningschef som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. 

Vi ser att du har chefserfarenhet på en hög nivå där du framgångsrikt varit chef över andra chefer. Genom erfarenhet har du skaffat dig förståelse och kunskap om skolan, integration och de ekonomiska samband som är viktiga inom utbildningsområdet. Vidare ser vi att du har akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, sociologi, utbildning eller motsvarande.

Utbildningsverksamheten i Ronneby är inne i en period av stora förändringar. Vi sätter därför stort värde på de erfarenheter du skaffat dig genom tidigare erfarenhet som utbildningschef eller skolområdeschef.

 

Ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Unik resurs. Observera att urvalet görs löpande. Ta gärna direkt kontakt med ansvarig rekryterare om du är intresserad av tjänsten eller har några frågor.

Ulrika Palm, 072-7120405, ulrika.palm@unikresurs.se  Det går också bra att söka tjänsten via www.unikresurs.se

OBS -  hänvisar till nedan rekryterare under särskilda perioder:

v.27-28 Marie Johansson marie.johansson@unikresurs.se, 0700-91 14 03

v.29-30 Ola Johansson ola.johansson@unikresurs.se, 0728-57 57 05

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!