Lediga jobb

Billerud Korsnäs Sweden AB
Sektionschef El & Automation till BillerudKorsnäs
Publicerad: 2018-06-05 
ArbetsgivareBillerud Korsnäs Sweden AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeEl/Elektronik
OrtNorrköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-08-12
Företagspresentation

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial. Tillsammans med förpackningstillverkare, varumärkesägare och samarbetspartners över hela världen skapar vi smarta förpackningslösningar. Koncernen har 4 300 anställda i ett tiotal länder och har åtta produktionsanläggningar, varav en finns i Skärblacka, Östergötland. BillerudKorsnäs satsar drygt 1,2 miljarder kronor på att utveckla Skärblackafabriken till ett centrum för maskinglättat papper.

Skärblackas produktion är inriktad på tillverkning av säckpapper, MG papper samt fluting och anläggningen har ca 700 anställda. Skärblacka liksom koncernen i stort arbetar strukturerat och långsiktigt med innovation inom nya produkter, material, tekniska lösningar och service till våra kunder. Detta arbete pågår på flera nivåer inom vår organisation och inte minst inom underhåll där ett omfattande förbättringsarbete pågår med målet är att nå världsklass under 2018!

Nu söker BillerudKorsnäs en ny Sektionschef el & automation. Du kommer att vara en viktig del i detta förbättringsarbete.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Sektionen el & automation ansvarar för service och underhåll inom instrument, styrsystem, elkraft samt hissar och lyftutrustning. Avdelningen består av 31 medarbetare fördelat på 19 tjänstemän och 12 kollektivanställda. I din roll har du direkt personalansvar för 13 av tjänstemännen. Inom sektionen förekommer skiftarbete inom el och instrument och beredskap inom system och elkraft. Elsäkerhetsansvaret för hela bruket finns inom denna sektion.

Du är en av fyra sektionschefer inom underhållsavdelningen, ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen för Underhåll.

Underhållsavdelningen står inför en fas med ökat fokus på förbättringsarbete, bl a ökad tillgänglighet på utrustning, vilket innebär att driva igenom förbättringar och förändringar i partnerskap med bl a driftsledning. Rollen innebär stora befogenheter och stort ansvar gällande personal, säkerhet, tillgänglighet och miljö.

Arbetet, som bedrivs i nära samarbete med hela produktionen, innebär främst samarbete med produktionsansvariga i Sulfatfabriken och Pappersbruket samt övriga enheter inom underhåll och projekt, men med även externa specialister och entreprenörer.

Rollen innebär:

  • leda och delta i arbetet avseende förebyggande och avhjälpande underhåll samt löpande planering och beredning av UH-insatser
  • driva förbättringsarbeten och utveckla avdelning, medarbetare samt processer
  • utveckling av effektivitet och kvalitet genom partnerskap lokalt och inom koncern
  • målarbete – fastställa, driva och följa upp mål för avdelningen
  • projektuppdrag
  • budgetarbete och kostnadsstyrning
Din profil

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet som chef för liknande verksamhet, med fördel från processindustri. Meriterande är bakgrund från pappers- eller massaindustri alternativt energisektorn. Du är minst högskoleingenjör inom el, automation eller motsvarande.

Du har god teknisk förståelse inom el och automation. Vidare har du goda IT-kunskaper samt förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska såväl som engelska. Kunskaper och erfarenhet av att ha arbetat systematiskt kvalitetsarbete med ständiga förbättringar är meriterande.

För att lyckas i ledarrollen är du trygg i dig själv och i din yrkesroll och du har förmåga att skapa förtroende för dig själv och din kompetens. Du förstår att det är helheten för en verksamhet som är viktigast och bidrar själv till detta. Du har en tydlig förståelse vad som krävs för att nå och realisera våra mål samt har lust och vilja att leda och mod att ställa krav, med ett genuint intresse för andra människor.

Vi kommer att fästa stor uppmärksamhet kring ledord som kommunikation, relationsbyggande, planering, anpassning och förändringsbenägen.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard