Lediga jobb

Vårdenhetschef, Akutenheten Psykiatriska kliniken
Publicerad: 2017-10-05 
ArbetsgivareRegion Östergötland
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeVård/omsorg
OrtNorrköping
Platser1
Sista ansökningsdag2017-10-29

Psykiatriska kliniken i Norrköping, som är en del av Närsjukvården i Östra Östergötland, består av akutenheten, två öppenvårdsmottagningar och två vårdavdelningar, varav en del utgör en psykiatrisk intensivvårdsavdelning, Piva. Akutenheten ansvarar för länsdelens psykiatriska jourverksamhet dygnet runt. Vi har till det även ett mobilt team och observationsplatser på enheten.

Nu söker vi en chef och ledare som vill leda oss framåt med tydlighet, närvaro och öppenhet! Vill du bli vår enhetschef för Akutenheten?

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetsgruppen består av 22 kompetenta och sammansvetsade medarbetare. Våra olika professioner är som läkare, sjuksköterska, skötare, sekreterare och vårdadministratör. Som enhetschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor. Som stödfunktion för de olika ansvarsområdena finns även HR- och ekonomifunktion. Tillsammans med medicinskt ansvarig läkare på enheten arbetar ni med medicinska riktlinjer.

Du är även en del i klinikens ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer, verksamhetschef, chefsöverläkare, specialistläkare samt verksamhetsutvecklare. I rollen som enhetschef finns det också möjlighet att delta i det dagliga arbetet, men det är inget krav.

Akutenheten utgör navet i psykiatrin då det är första instans för många nya patienter, men även öppenvårdens jourmottagning där patienter med pågående kontakt med behandlare från regionen och privata vårdgivare söker akut vård vid försämring. Arbetet innebär därför mycket samverkan med flera aktörer som till exempel psykiatriska vårdgivare, akutkliniken, polis, ambulans och socialtjänst.

Region Östergötland eftersträvar ett tydligt chef-och ledarskap. Att vara chef innebär att ansvara, företräda och leda verksamheten utifrån en arbetsgivarroll. I ansvaret ligger då att leda och fördela arbetet för att nå uppsatta mål. Ett annat viktigt fokus i chefsrollen är att utveckla verksamheten i enlighet med de uppsatta mål som finns idag.

Inom regionen finns det en mentorbank där chefer finns tillgängliga som samtalspartners och stöd i chefsrollen. Stöd genom en mentor kan vara aktuellt när du är ny som chef, men också när du har arbetat som chef några år men vill utvecklas ytterligare i ditt chef- och ledarskap. Som ytterligare stöd erbjuder Region Östergötland också ledarmoduler för chefer. Alla moduler har karaktären av chefsverktyg, dvs. de är inriktade på praktiskt användbara modeller för det dagliga arbetet som chef.

Profil och personliga egenskaper

Vi vill att du som söker har högskoleutbildning inom relevant område, gärna inom hälso-och sjukvårdsområdet. Erfarenhet från psykiatri är meriterande. Att Du har chefserfarenhet från hälso-och sjukvårdsområdet är ett krav. Vi ser även att du har erfarenhet av att leda strukturerat utvecklings- och förändringsarbete och är förtrogen med personalfrågor och ekonomisk uppföljning.

Du har också goda kunskaper i svenska i tal och skrift och är mycket van att använda datorn som ditt dagliga verktyg.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har en god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Du ska ha en positiv grundinställning och trivas när det händer mycket runt omkring dig och du vågar ta egna initiativ. Du har en tydlig kommunikation och har en god förmåga att leda dina medarbetare. Du är lugn och är trygg i ditt ledarskap och i din arbetsgivarroll.

I denna rekrytering kommer vi lägga särskild vikt vid följande personliga egenskaper: Självkännedom, Förändring, Planering, Kommunikation, Relationskapande och Kundfokus.

Ansök redan idag!

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Våra chefsuppdrag är tidsbegränsade vilket innebär att du erhåller tillsvidareanställning inom Region Östergötland i din grundprofession och därutöver ett tidsbegränsat chefsförordnande som vårdenhetschef.

I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 29/10.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar och nås på 0704-84 00 36 eller på caroline.bruhammar@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!