Lediga jobb

Driftchef VA-ledningsnät och kundservice
Publicerad: 2017-10-11 
ArbetsgivareMjölby Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtMjölby
Platser1
Sista ansökningsdag2017-11-05

Mjölby kommun befinner sig i en spännande fas med utveckling och nya projekt. Nu söker vi dig som i rollen som driftchef VA-ledningsnät och kundservice vill vara med vara med på denna resa. Du har erfarenhet inom vatten och avloppsverksamhet och är en person som gillar att lyfta blicken, och se helheten. I din roll som chef främjar du för utveckling och förbättring tillsammans med dina medarbetare.

Arbetsplatsen

Vår kommun är expansiv med cirka 27 000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Service- och teknikförvaltningen styrs av den tekniska nämnden och har ansvar för förvaltning och utveckling av kommunens fastigheter, gator, parker, vatten, avlopp och avfall. Vi ansvarar också för måltidsservice och lokalvård. Förvaltningen består av fem olika avdelningar samt en projektenhet som hanterar investeringsprojekt på uppdrag av de olika avdelningarna.

 

I takt med kommunens tillväxt satsar vi på stadsmiljöutveckling, större investeringsprojekt och ny teknik för att ligga i framkant inom våra verksamhetsområden. Våra medarbetares engagemang och gedigna kunskap bidrar till långsiktigt hållbara lösningar för miljön och för dem som vi är till för – de som bor och verkar i kommunen.

 

VA- och avfallsavdelningen är uppdelad i tre driftenheter; VA-ledningsnät och kundservice, VA-anläggning och avfall. Tillsammans ansvarar avdelningens 30 medarbetare för driften av ledningsnät, vatten- och avloppsanläggningar och omhändertagandet av avfall. Avdelningen ser också till att producera och leverera rent dricksvatten av god kvalité till kommunens invånare samt tar hand om och renar avloppsvattnet i kommunen.

Nu söker vi dig som ansvara för enheten VA-ledningsnät och kundservice, som innefattas av kommunens VA-ledningsnät och VA- och avfallsavdelningens kundservice.

Arbetsbeskrivning

Som driftchef för enheten VA-ledningsnät och kundservice kommer du att ha verksamhetsansvar, vilket innefattas av ekonomiskt resultatansvar samt personal-, arbetsmiljö- och kvalitetsansvar. Du är också direkt ansvarig för att lagar, tillstånd och andra regler följs.

Du är underställd avdelningschefen på VA- och avfall och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Din arbetsgrupp på 8 medarbetare består av VA-ingenjörer, drifttekniker och kundservicepersonal.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, leda och följa upp enhetens arbete. Du kommer också att arbeta med utredning och projektering för drift, underhåll och nyanläggning av ledningsnät. I rollen ingår också ett visst arbete med upphandlingar enligt LOU och LUF.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kunskaper genom erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdigt. Det är meriterande om din utbildning är inriktad mot vatten, avlopp och miljö.
  • Erfarenhet från vatten- och avloppsverksamhet. Har du också kommunal erfarenhet och ledarskapserfarenhet är det meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana att använda datorn som ditt dagliga arbetsverktyg
  • B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper inom framförallt ledarskap, samarbete och kommunikation. Vi vill att du ska kunna arbeta mål- och resultatorienterat med helhetssyn. Vi vill att du är duktig på att planera, analysera, lösa problem och kunna främja för förbättring och utveckling. Du kommunicerar också på ett tydligt sätt och har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt.

För att ge dig goda förutsättningar i din nya chefstjänst erbjuder vi dig ett individuellt introduktionsprogram samt ett gemensamt introduktions- och grundutbildningsprogram för nya chefer i kommunen.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker efter överenskommelse. Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

I denna rekrytering samarbetar Mjölby kommun med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 5/11. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36 eller caroline.bruhammar@unikresurs.se.

Fackliga företrädare:

Bo Hallberg, Vision, 0142-85 130

Jessica Johansson, Sveriges Ingenjörer, 0142-857 48

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!