Lediga jobb

Avdelningschef Länsstyrelsen Blekinge
Publicerad: 2017-10-12 
ArbetsgivareLänsstyrelsen Blekinge Län
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtKarlskrona
Platser1
Sista ansökningsdag2017-11-05Länsstyrelsen i Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. 


Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Länsstyrelsen i Blekinge söker nu en ny chef till avdelningen rätts och djurskydd. Där arbetar ca 20 personer inom områdena plan, bostad och byggande, energi och klimat, juridik, djurskydd och veterinära frågor samt jakt. Inom avdelningen finns således medarbetare med många olika kompetenser.

Som avdelningschef på Länsstyrelsen har du ansvar för personal, budget, verksamhetsresultat och arbetsmiljö inom avdelningen. Du är även beslutande i vissa av avdelningens ärenden.

Inom de olika verksamhetsområdena hanteras förvaltningsärenden, överklaganden av kommunala beslut enligt plan- och bygglagen och miljöbalken, djurskydd, livsmedelskontroll och allmänna veterinära frågor samt frågor om val. Det pågår ständig utveckling inom alla verksamhetsområden och myndigheten som helhet arbetar aktivt med digitalisering.

Länsrådet är din närmsta chef och du ingår i ledningsgruppen.  

 

 

Din profil

Vi söker dig som vill arbeta på en arbetsplats där ditt arbete gör direkt skillnad för samhället och dess utveckling. Du behöver ha intresse av Länsstyrelsens verksamhetsområden och en förmåga att sätta dig in i avdelningens olika områden på ett övergripande plan och förstå deras olika behov. Dina ledarförmågor kommer att vara helt avgörande och med ett starkt engagemang kommer du långt.

Som person är du trygg i dig själv och ditt ledarskap. Du har en tydlighet och struktur i ditt arbete och en kommunikativ förmåga. Du har förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv och kan fatta beslut. Vidare har du förmåga att driva förändring samt en vilja att utveckla verksamheten och dess rutiner, strukturer och arbetssätt. Du har ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare.

 

Kunskaper och erfarenheter

Du har chefserfarenhet samt erfarenhet från arbete inom verksamhetsområden som styrs av lagar och regler. Vidare har du relevant akademisk utbildning (t.ex. juridik, naturvetenskap, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, ekonomi) och har arbetat med förändringsledning. Det är meriterande om du har statlig eller kommunal erfarenhet samt att du tidigare har arbetat med grupputveckling.

 

 

Ansökan

Din ansökan med CV och personligt brev gör du via  www.unikresurs.se. Sista ansökningsdag är den 5 november 2017. Kom ihåg att motivera så utförligt som möjligt varför du är intresserad och varför just du är lämplig för denna tjänst. Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig rekryterare på Unik Resurs, Ulrika Palm, 072-7120405 eller ulrika.palm@unikresurs.seVälkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!