Lediga jobb

Lokalstrateg
Publicerad: 2017-10-04 
ArbetsgivareBotkyrka kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeÖvrigt
OrtStockholm
Platser1
Sista ansökningsdag2017-11-05
Företagspresentation

Vi är nära 6000 kollegor som tillsammans arbetar utifrån våra ledord: medborgarens fokus, öppen, orädd och energisk. Det innebär att vi är öppna för förändringar, vågar prova nya idéer, metoder och arbetssätt. Hos oss får du testa nya idéer och möjlighet att göra skillnad. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Här uppstår oväntade och intressanta möten mellan människor, kulturer, språk och religioner. Botkyrka är ”långt ifrån lagom”.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. På utbildningsförvaltningen arbetar drygt 3 100 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. I kommunen finns det 50 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med ca.15 000 barn och elever. Botkyrka kommun står de kommande åren inför investeringar i miljardklassen, där utbildningsförvaltningen står för merparten av dessa. Vi planerar att bygga minst 13 nya förskolor och 3 nya grundskolor samt genomför en rad ombyggnationer och renoveringar de närmaste åren.

Vi söker nu en ny medarbetare som kan hjälpa vår förvaltning med strategisk lokalplanering.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som lokalstrateg ansvarar du för att tillsammans med verksamheten utveckla utbildningsförvaltningens lokalförsörjningsprogram för samtliga skolformer. Du deltar i arbetet med omvärldsbevakning, budgetprocess och utifrån barn- och elevprognoser upprättar du framtida lokalbehov och dess effekt på ekonomin. Vidare analyserar och redogör du för lokalkonsekvenser utifrån elevströmmar inom samtliga skolformer - förskola, grund- och gymnasieskola. Du bevakar även utbildningsförvaltningens intresse gällande detaljplaner. Lokalstrategen har beställaransvar för förstudier, ny-, om- och tillbyggnadsprojekt. Du har ett nära samarbete med de tre verksamhetscheferna och lokalsamordnarna på förvaltningen samt bygger upp ett brett kontaktnät inom kommunen. Rollen rapporterar till chef lokalförsörjningsenheten.

Din profil

Vi söker dig med relevant högskoleexamen, t.ex. civilingenjör alternativt civilekonom eller annan utbildning som kommunen bedömer likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med strategiska lokalfrågor är ett krav.

Du gillar att arbeta i team och har god social förmåga. Dina uppdrag kommer att vara krävande, komplexa och periodvis är arbetsbelastningen hög. Därför krävs det att du lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter och att du har vilja att ständigt vidareutveckla dina arbetsrutiner. För att lyckas i rollen krävs att du är sätter höga mål, kan hantera hinder på ett effektivt sätt och har förmågan att ta tydlig ställning i olika frågor samt vara kravställande. Det är även viktigt att du kan lyssna in och ta feedback från andra samt att du är medveten om dina styrkor och svagheter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. B körkort är ett krav. 

Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller etnisk och religiös tillhörighet. 

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Ansvarig konsult är Stefan Bölin och nås på 076-778 15 01 eller på stefan.bolin@unikresurs.se

Välkommen!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!