Lediga jobb

Vård- och omsorgschef
Publicerad: 2017-10-12 
ArbetsgivareVetlanda kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeVård/omsorg
OrtVetlanda
Platser1
Sista ansökningsdag2017-11-03
Vetlanda kommun


Söker du en ny utmaning eller funderar du på att ändra livsstil? Bli en av 2 500 medarbetare i Vetlanda kommun, som varje dag gör skillnad för andra människor. Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal.
Vetlanda är den vänliga, aktiva småstaden med handel, service, ett aktivt föreningsliv och en leende landsbygd med fantastisk natur in på knuten. Vetlanda är en del av småländska höglandet och mittpunkt mellan Jönköping, Kalmar och Växjö.
Det är här du har chans att växa. Som medarbetare och som människa. Välkommen till Vetlanda!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


Chef för morgondagens omsorg? 

Ser du hur morgondagens omsorg kan digitaliseras, utan att förlora den mänskliga värmen? Vet du vad som krävs för att styra organisationen dit? Vi söker en ledare som skapar engagemang, delaktighet och motivation.

Du ska leda en verksamhet som får bra betyg av brukarna. Du hamnar i en kompetent ledningsgrupp, som framgångsrikt har drivit på digitaliseringsprocessen. Nu ökar vi tempot med din ledning.

Du kommer till en kommun som växer, både företag och invånare ökar i antal. Vi är totalt 2 500 medarbetare i den kommunala verksamheten. Vård- och omsorgsförvaltningen har cirka 1 000 anställda och omfattar funktionerna hemtjänst, särskilt boende, funktionshinderomsorg och hälso- och sjukvård.


Arbetsbeskrivning

I Vetlanda tror vi på ett samspel mellan chef och medarbetare. Som vård- och omsorgschef skapar du förutsättningar för måluppfyllelse och hög kvalitet genom att utveckla medarbetarskapet. Genom dialog med förtroendevalda och medarbetare skapar du förtroendefulla relationer och arbetar för ett positivt arbetsklimat som främjar delaktighet och kreativitet.

Med individens behov i fokus tar du fram genomarbetade strategier för långsiktig utveckling av förvaltningens verksamhet. Omvärlden förändras kontinuerligt och kraven på digitalisering ökar. Genom god omvärldsbevakning ser du till att organisation och arbetssätt möter dessa förändringar på ett bra sätt.

Som vård- och omsorgschef är du övergripande ansvarig för att leda och utveckla vård- och omsorgsförvaltningen. Du är spindeln i nätet mellan nämnd, funktionschefer och verksamhet. Till din hjälp har du förvaltningens ledningsgrupp och stabsfunktioner.

I uppdraget ingår att:

  • Förse vård- och omsorgsnämnden med information och underlag inför politiska beslut och ställningstaganden.
  • Verkställa politiska beslut.
  • Ta fram långsiktiga strategier för utveckling av förvaltningens verksamhet.
  • Driva och vara aktiv i förvaltningens målarbete.
  • Ingå i förvaltningens och kommunchefens ledningsgrupp, förvaltningsövergripande samverkansgrupp, kommun- och länsövergripande nätverk med mera.
  • Ha övergripande ansvar för förvaltningens ekonomi.
  • Ha personalansvar för funktionschefer, verksamhetsutvecklare och övrig personal i förvaltningens stab.
Din profil

 

Du ska ha högskoleexamen, gärna med inriktning mot organisation, ledarskap, hälso- och sjukvård och socialt arbete. För att klara uppdraget krävs flerårigt chefs- och ledarskap inom vård- och omsorg eller liknande verksamhet . Du ska också ha erfarenhet som ekonomiskt ansvarig för en större verksamhet och arbete i en politisk styrd organisation.

Som person är du trygg och stabil. Olikheter ser du som en tillgång på arbetsplatsen och du har ett inkluderande förhållningssätt. Du är kvalitetsmedveten och bra på att samarbeta och kommunicera. Du har förmågan att se till helhetens bästa och planera strategiskt och långsiktigt.

Välkommen som ny chef för vård och omsorgsförvaltningen i Vetlanda.

 

Ansök redan idag!

 

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Din ansökan med CV och personligt brev gör du via www.unikresurs.se. Sista ansökningsdag är 3 november. Vill du veta mer om tjänsten och rekryteringsprocessen går det bra att kontakta ansvarig rekryterare Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

 

 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!