Lediga jobb

Bygglovsarkitekt till Bygglovskontoret
Publicerad: 2017-11-22 
ArbetsgivareLinköpings kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeBygg/ Anläggning
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdag2018-01-31
Företagspresentation

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden!

Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden. 

Bygglovskontoret har, på uppdrag av bygg- och miljönämnden, ansvaret för myndighetsutövning av plan- och bygglagen samt lagen om bostadsanpassningsbidrag. Kontoret är rådgivande och handlägger ansökningar i ärenden som gäller bygglov, bygganmälan och bostadsanpassningsbidrag. Bygglovskontoret erbjuder även energi- och klimatrådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som bygglovsarkitekt kommer du att självständigt handlägga ärenden som främst har koppling till utveckling av stadens miljöer. Arbetet handlar också om att ge råd och upplysningar till allmänhet, konsulter och exploatörer om verksamheten och dess roll i byggprocessen, samt att handlägga olika typer förekommande ärenden. Du arbetar rådgivande och stöttande i gestaltningsfrågor till kolleger inom Bygglovskontoret.

Utifrån din arkitektkompetens kommer du att delta i stadsutvecklingsprojekt, detaljplanearbete och andra kommande projekt inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Möjligheten att tillsammans med arbetslaget ta aktiv del i förvaltningens och avdelningens utveckling och påverka den gemensamma arbetsmiljön är en annan del av arbetet. Det är tillsammans vi utvecklar kontorets digitala arbetssätt.

Din profil

Vi söker dig som har arkitektutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har ett stort engagemang för stadsbyggnadsfrågor och god kännedom om plan- och bygglagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och framförallt arbete med kring byggnadsvård eller som byggnadsantikvarie. Vi förutsätter att du har god förmåga att bedöma byggnaders yttre utformning utifrån historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt.

Arbetet är självständigt samtidigt som du har en hel del samverkan med kollegor, andra förvaltningar, byggherrar och andra berörda av besluten som fattas, så vi ser att du tycker om att ge god service, bemöta och har lätt för att samarbeta. Du behöver ha nått en god personlig mognad och du arbetar strukturerat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar.

Tveka inte på att skicka in ditt CV och berätta om just din bakgrund!

Ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar Linköpings kommun med Unik Resurs som tar hand om rekryteringen och svarar på frågor angående tjänsten. Urval sker löpande och vi vill därför ha din ansökan snarast, dock senast 15 december 2017. För mer information, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pernilla Josefsson tfn 0739-28 00 02.    

Du söker tjänsten via denna länk: http://linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/bygglovsarkitekt-till-bygglovskontoret/

Välkommen in med din ansökan!

Observera att du ansöker via länken, inte via Ansök-knappen nedan: http://linkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb/bygglovsarkitekt-till-bygglovskontoret/

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!