Lediga jobb

Vricon söker COO, R&D
Publicerad: 2017-12-19 
ArbetsgivareVricon Systems AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdag2018-01-31
Företagspresentation

Vricon är i ett starkt expansivt skede och söker nu dig som vill ta Vricon till nästa steg. Fokus är tillväxt och för att skapa bästa förutsättningar för detta behöver bolaget nu rekrytera dig som vill axla rollen som COO för R&D.

Vricon är ett samägt bolag mellan SAAB och amerikanska Digtial Globe som bildades 2011 inom SAAB som ett utvecklingsbolag med fokus på att utveckla 3D-teknologin mot försvars- och underrättelsesegmentet. Uppdraget är att skapa och leverera världens mest noggranna och högupplösta 3D-modell över hela jorden. Vricons produkt är baserad på världsunik patenterad teknologi och världens i särklass främsta källa till högupplösta kommersiella satellitbilder. Vricon har en unik möjlighet att ta ledning i den starkt växande marknaden inom 3D.

Vricon har idag 65 anställda, varav 30 i USA och 35 i Linköping. I Linköping finns utveckling, stab samt internationell försäljning och affärsutveckling. I USA finns huvudkontor, produktion samt försäljning och affärsutveckling för den amerikanska marknaden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag som innebär delaktighet i ett bolag som befinner sig i ett spännande skede med högt tempo, korta beslutsvägar och spännande teknik.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter kommer främst handla om den operativa styrningen för utvecklingsavdelningen med samordning, resursplanering, utveckling och personalfrågor. Du ansvarar för ett team om ca. 30 medarbetare med 3 direktrapporteande gruppchefer under dig. I rollen ingår även att leda stabsmöten och ansvara för Vricons verksamhetssystem. Du förväntas verka för utveckling och kvalitetssäkring inom ditt ansvarområde och säkerställa effektiva processer och rutiner.

Tjänsten innefattar också att i nära samarbete med Vricons teknikchef planera och ansvara för produktplaner och tillhörande roadmap, vilket sker i samråd med utveckling, produktion och marknad.

Vem är du?

Du har chefserfarenhet och/eller erfarenhet av product management med roadmap som inslag.

För att lyckas med uppdraget krävs även en gedigen tekniskt förståelse.

Du har minst 10 års erfarenhet från arbete i teknikintensiva sammanhang, och gärna en teknisk utbildning.

Kanske har du en roll idag som operativt ansvarig eller produktägare/ produktansvarig. Det viktiga är att du är en van projektledare som tycker om att jobba tillsammans med ditt lag.

Du arbetar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du affärsmässig och resultatorienterad, och du driver dina ansvarsområden och frågor i mål på ett uthålligt och strukturerat sätt. I din kommunikation är du rak och du tar tydlig ställning. Du är inte rädd att ställa krav och att verka för förbättringar och effektivitet är för dig en självklarhet. Du uppskattar att verka genom ditt lag och har tydliga ledaregenskaper med förmåga att få andra motiverade. Du har lätt att skapa och behålla goda relationer.

Då Vricon har sitt huvudkontor i Washington DC, USA förekommer resor i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering i Linköping. Tillträde omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Övrig information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Vricon med Unik Resurs. Vi önskar därför få din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 31 januari. Glöm inte att i ett personligt brev motivera varför just du skulle passa för denna tjänst. För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!