Lediga jobb

Nyköpings kommun söker Bygglovchef
Publicerad: 2017-12-22 
ArbetsgivareNyköpings kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtNyköping
Platser1
Sista ansökningsdag2018-01-28
Företagspresentation

Nyköpings kommun har som mål att växa med 700 nya medborgare per år. Att växa innebär en rad spännande möjligheter men också nya utmaningar. Inte minst för att vi vill bevara det som gör Nyköping till en plats vi älskar. Att kunna ge utrymme för fler och ändå behålla småstadskänslan kräver att vi utvecklar staden varsamt.

Vi på Samhällsbyggnad har som uppdrag att säkra att tillväxten sker på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt. Vi ser till att det finns lämplig mark för bostäder, företag och verksamheter samt platser för rekreation. Vi arbetar både strategiskt och operativt inom områdena mark- och exploatering, plan- och natur, miljö och livsmedel, bygglov och kart/mät/GIS samt samhällsbetalda resor – alltid med den övergripande samhällsutvecklingen i fokus.

Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess och vi genomför tillsyner i vårt myndighetsuppdrag inom områdena bygg, miljö och livsmedel. Uppdragen kommer från Miljönämnden, Bygg- och tekniknämnden samt Kommunstyrelsen. Vi är ca 90 medarbetare fördelade på åtta enheter och en stabsfunktion. Samtliga åtta chefer rapporterar till Samhällsbyggnadschefen. Våra medarbetare är allt från ingenjörer och inspektörer av olika slag till handläggare och administratörer, samhällsplanerare med flera.

Nyköpings kommun söker Bygglovchef.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker nu en bygglovchef som vill arbeta i vår verksamhet som präglas av tillväxten i kommunen. Ditt fokus är att fortsätta att utveckla nya arbetsprocesser där införandet av en helt digital bygglovprocess är central. Som bygglovchef har du ett övergripande ansvar för att leda enheten och arbeta tillsammans med nio medarbetare på uppdrag av Bygg- och tekniknämnden.

Du ansvarar för utformning av enhetens mål och strategier kopplade till kommunens och Samhällsbyggnads övergripande mål. Du har budget- och personalansvar som du följer upp och med. Med trygghet, struktur och en öppen och tydlig kommunikation ansvarar du för att enhetens uppdrag blir genomförda tillsammans med dina medarbetare

Din profil

Du som söker tjänsten ska:
- ha en högskoleutbildning inom bygg eller samhällsplanering
- ha flerårig erfarenhet av PBL,PBF, BBR och Miljöbalken
- ha god ledaregenskaper
- ha erfarenhet av att arbeta med och leda förändrings- och utvecklingsprocesser
- ha erfarenhet av att arbeta med och leda myndighetsutövning i en politiskt styrd verksamhet

Vi fäster stor vikt vid att du som ledare i Nyköpings kommun skapar trygghet genom struktur och en öppen och tydlig kommunikation präglat av tillit till medarbetarnas förmåga och vilja att ta ansvar. Personliga egenskaper är avgörande och vi tror att du är drivande med god förmåga till strategiskt tänkande samtidigt som du ser till att resultat uppnås. Du har både koncernperspektiv och ser detaljerna. Som person är du lyhörd och har förmågan att engagera dina medarbetare.

Som chef för Bygglovenheten ingår du i Samhällsbyggnads ledningslag tillsammans med de sju övriga cheferna samt Samhällsbyggnadschefen. I ledningslaget samordnar vi våra olika uppdrag där samhällsbyggnadsprocessen är i fokus tillsammans med Samhällsbyggnads och Nyköpings kommuns övergripande mål. Vi arbetar gemensamt för att utveckla våra arbetsprocesser och fattar tillsammans strategiska beslut. Här gör vi också vår resursplanering och prioriterar bland uppdrag och projekt.

Vid en ev intervju kommer vi att fästa stor vikt vid kompetenser som relationsbyggande, kommunikation, kundfokus, samarbete och anpassning.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!