Lediga jobb

Skolläkare
Publicerad: 2017-12-22 
ArbetsgivareBotkyrka kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeVård/omsorg
OrtStockholm
Platser2
Sista ansökningsdag2018-02-04
Företagspresentation

Vi är nära 6000 kollegor som tillsammans arbetar utifrån våra ledord: medborgarens fokus, öppen, orädd och energisk. Det innebär att vi är öppna för förändringar, vågar prova nya idéer, metoder och arbetssätt. Hos oss får du testa nya idéer och möjlighet att göra skillnad. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Här uppstår oväntade och intressanta möten mellan människor, kulturer, språk och religioner. Botkyrka är ”långt ifrån lagom”.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. På utbildningsförvaltningen arbetar drygt 3 100 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. I kommunen finns det 50 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med ca.15 000 barn och elever.

Utbildningsförvaltningen söker nu två (2) skolläkare, varav en har ett medicinskt ledningsansvar för elever i grund- och gymnasieskola.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som skolläkare har du regelbundna mottagningar på de olika skolorna i kommunen tillsammans med skolsköterskan. Det förekommer även rådgivning per telefon. Du har ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam och deltar i olika mötesforum och nätverk. Inriktningen på arbetet är i första hand förebyggande och främjande och syftar till att undanröja hinder för lärande och utveckling. Skolläkare med medicinskt ledningsansvar genomför också regelbundna besök ute i skolorna men har också det övergripande medicinska ansvaret över elevhälsans medicinska insats, som är en del av vår samlade elevhälsa inom kommunen. Som skolläkare med medicinskt ledningsansvar är du ett nära stöd för utbildningsförvaltningen, verksamhetschefen, rektorer och skolsköterskor i medicinska frågor. Du kommer bistå verksamhetschefen i medicinska frågor samt medverka i utveckling och implementering av nya metoder utifrån aktuell forskning. Vidare kommer du arbeta med kvalitetssäkring och utvärdering av våra insatser, medverka och förmedla information vid konferenser inom elevhälsans medicinska insatser samt bistå skolläkare och skolsköterskor i övergripande medicinska frågor.

Din profil

Vi söker dig som idag arbetar som skolläkare, allmänläkare, specialist inom barn-och ungdomsmedicin alternativt barn-och ungdomspsykiatri. För tjänsten med medicinskt ledningsansvar är det ett krav att du tidigare arbetat som medicinskt ledningsansvarig. Du har god datavana och det är en merit om du tidigare arbetat i det digitala journalsystemet PMO. Då båda tjänsterna innebär en hel del förflyttningar mellan de olika skolorna är B-körkort ett krav.  

För att lyckas i rollen krävs att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt samt försöker först förstå och därefter förstås. Du kan anpassa dig snabbt till förändringar och hanterar oväntade situationer med bevarat lugn och fokus. Du sätter höga mål och hanterar hinder med ökad arbetsinsats. Du har lätt för att närma dig andra och söker samtidigt andras input i beslut och frågeställningar. Du samarbetar snarare än att arbeta enskilt och hjälper andra när det behövs. Du lär dig av dina misstag och söker aktivt andras feedback och kan ändra beteende utifrån den feedback du får.  

Arbetstider för båda tjänsterna är dagtid vardagar och jourtjänstgöring ingår ej.

Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller etnisk och religiös tillhörighet.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt cv.

Ansvarig konsult är Stefan Bölin och nås på 076-778 15 01 eller på stefan.bolin@unikresurs.se

Välkommen!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!