Lediga jobb

Verkstadschef
Publicerad: 2018-01-08 
ArbetsgivareMekka Traffic
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtKalmar
Platser1
Sista ansökningsdag2018-01-28

I koncernen Mekka Traffic ingår Bergkvarabuss AB, Ölvemarks Holiday AB, Scandorama AB, Traveller Buss AB, BussPersson AB, Sohlberg Buss AB, Bussanova AB och Elite Traffic GmbH. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen ApS samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 2 miljarder kr. Mekka Traffic AB driver tjugo moderna och välutrustade serviceanläggningar för tyngre fordon och erbjuder underhåll, reparationer och reservdelar till nyttofordon. Även externa kunder utgör en betydande andel.  Den egna fordonsparken utgör ca 1200 fordon och koncernen har ca 1700 årsanställda. Läs mer på www.bergkvarabuss.se och www.mekkatraffic.se.

 

Till region Öst; Växjö, Kalmar och Blekinge söker vi en Regional Verkstadschef med inriktning på tunga fordon, i första hand buss men även andra nyttofordon. Verkstadschefen har det övergripande ansvaret för sju verkstäder som innefattar en personalstyrka om fyra verkstadsansvariga samt ca tjugofem mekaniker. Ditt ansvar är den övergripande verksamheten vid våra fordonsverkstäder i sydöstra regionen.

Vi söker dig som vill ta ansvar för utveckling av serviceverkstäderna och dess interna såväl som externa kundkrets i regionen vilket innebär marknadsföring och försäljning till externa kunder. Du säkerställer en kostnadseffektiv drift och ett funktionellt underhåll av såväl fordonspark som utrustning och fastigheter. I arbetet ligger också utveckling av såväl personal som administrativa rutiner. I din roll som ytterst ansvarig för mekanikerna på verkstäderna säkerställer du deras utveckling såväl som att arbetsmiljö, brandskydd och miljömässiga föreskrifter efterlevs.

För att lyckas i rollen krävs uppföljning och analyser av ekonomiska såväl som verksamhetsanknutna nyckeltal som exempelvis serviceintervaller och garantier. Detta innebär också kontakter med leverantörer samt omvärldsbevakning. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett expansivt företag att ytterligare utveckla våra moderna och välutrustade verkstäder.

Kvalifikationer
Du har minst en gymnasieutbildning med fordonsteknisk inriktning eller motsvarande yrkeserfarenhet från fordonsbranschen. Vi förutsätter att du har ledarerfarenhet. Vana att arbeta med tunga fordon samt D körkort är meriterande liksom kännedom om diagnosverktyg eller annan spetskompetens inom området. Goda kunskaper i engelska krävs, tyska är en fördel men inget krav.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet och trivs i en bred roll att utveckla såväl människor som affärer och verksamhet.. Du är tydlig och rak i din kommunikation och ser till att saker händer. Lyhördhet mot såväl kunder som medarbetare och övriga kontaktytor är andra egenskaper som kännetecknar dig.

Nyckelord; Affärsmässighet, Resultatorientering, Samarbete och Kommunikation

Egenskaper; Drivande, Effektiv och Noggrann.

Arbetstider
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. En viss beredskapsverksamhet kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Susanne Appelkvist och nås på 0767-781516 eller på susanne.appelkvist@unikresurs.se

Jonas Österbo  och nås på 0768-998577 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!