Lediga jobb

Processingenjör inom VA
Publicerad: 2018-02-09 
ArbetsgivareÖstra Smålands Kommunalteknikförbund
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeTeknik
OrtHultsfred
Platser1
Sista ansökningsdag2018-03-08

 

Söker du nästa steg i karriären inom VA?

Vill du ha ett varierande arbete där du får vara delaktig från idé till färdig anläggning med möjlighet att vara med och forma tjänsten? Trivs du i en kultur som präglas av frihet under ansvar och där gemenskap och samarbete värderas högt? Då tror vi att vi kan vara den perfekta matchningen!

Om Östra Smålands Kommunalteknikförbund

Hultsfred och Högsby kommun valde 2011 att samordna den tekniska verksamheten i kommunerna till Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK). Sammanslagningen har bidragit till att ÖSK kan erbjuda större och spännande projekt inom VA- och renhållning, Fastighet och Gata-Park.

ÖSK har sitt huvudsäte i Hultsfred och består idag av tre avdelningar: Fastighet, Gata/Park och VA- och renhållning. ÖSK omfattar idag ca 70 anställda i två kommuner. VA- och renhållningsavdelningen ansvarar för kommunernas vatten- och avloppsförsörjning samt avfallshantering. Förbundet präglas av affärstänk och öppenhet. Medarbetarna har en stor vilja att hjälpas åt, både inom och utanför avdelningsgränserna. Det finns även ett starkt driv av förändringsbenägenhet där du tillsammans med dina kollegor kommer kunna vara en del i utvecklingen av VA- och renhållningsavdelningen. På ÖSK finns det goda förutsättningar för att kunna förverkliga idéer och driva projekt i mål.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som processingenjör inom VA är du självständigt, eller tillsammans med konsulter, med och planerar och utvecklar ÖSK’s vatten- och reningsverk, pumpstationer samt övriga VA-anläggningar. I tjänsten ingår det att du är ansvarig för hela processen från planering, upphandling, arbetsmiljö och slutbesiktning. Samarbete och kontakt med entreprenörer, konsulter och medborgare är en viktig del i ditt dagliga arbete. Du kommer även ha kontakt med kunder som består av både privatpersoner och företag.

Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att du arbetar med att ta fram taxor, deltar vid myndighetstillsyner samt analyserar provtagningar. Du arbetar även med exploatering, tillståndshantering gentemot andra myndigheter, utredningar och kalkyler. Dina dagar kommer att variera, vilket ställer krav på flexibilitet. Tjänsten kommer ge dig ett övergripande helhetsperspektiv där du får vara med från idé till färdig anläggning.

Du rapporterar direkt till VA- Avdelningschefen. Tjänsten utgår med en placering i Hultsfred.

 

Din Profil

Utbildnings-, erfarenhets- och kunskapskrav

  • Du ska ha minst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning
  • Du ska ha tekniskt projektledningserfarenhet
  • Du ska vara flytande i svenska i såväl tal som skrift
  • Du ska ha körkort B

Meriterande utbildning – erfarenhet och kunskap

  • Det är meriterande med högskoleutbildning som VA-/driftingenjör
  • Det är starkt meriterande med erfarenhet av att arbeta med processer (VA-reningsprocesser och/eller anläggningar samt om du har livsmedelsprocesserfarenhet)
  • Kunskap och/eller erfarenhet av lagen om offentlig upphandling (LOU) och AMA- anläggning eller bygg är meriterande

Vem är du som person?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt. Du har förmågan att förutse problem och att skapa alternativa planer om det inte blev som det var tänkt. Du tar ansvar och driver dina processer från början till slut. Utmanande situationer hanterar du med bevarat lugn och fokus med förmågan att se lösningarna istället för problemen.

Att bygga och bibehålla goda relationer såväl internt som externt faller sig naturligt för dig. Du har en god kommunikativ förmåga och kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt. Vidare använder du medvetet dina styrkor och tar hjälp av dina svagheter. Du är öppen för att lära av andra och ber om hjälp när du själv känner dig osäker.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Då skallkraven är tydliga vill vi att du motiverar så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för tjänsten.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Linda Vagner och nås på  076- 0902477 eller på linda.vagner@unikresurs.se

Väl mött!

 

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!