Lediga jobb

Konsultchef LKDATA
Publicerad: 2018-01-31 
ArbetsgivareLinköpings kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdag2018-02-21
Företagspresentation

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, IT, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för.

Affärsområdet LKDATA omfattar 90 anställda och omsätter cirka 160 miljoner kr. LKDATAs affärsidé är att stödja, utveckla och effektivisera verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att våra kunder kan koncentrera resurserna på sin kärnverksamhet. LKDATA strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 20 000, sedan 2010, och arbetar i enlighet med ITIL Service Management sedan 2005.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Huvuduppdraget för LKDATA är att försörja Linköpings kommun samt de kommunala bolagen med IT-lösningar som stödjer verksamhetens behov och den pågående digitaliseringen. Det innefattar att identifiera behov/fånga upp krav, göra riskanalyser och omsätta krav och önskemål till praktiska och tekniska lösningar samt genomföra och säkerställa upphandlingar inom området. I huvudsak omfattar konsultgruppens arbete olika former av projektledning, utredningar och analyser men även upprätthållande av specialistkompetens kring bland annat integrationer, beslutstöd, öppna data, informationssäkerhet med mera.

I uppdraget som konsultchef ingår ledning och styrning av denna grupp på 11 IT-konsulter. Du har personalansvar för gruppen samt budgetansvar. Rollen ingår i ledningsgruppen som består av 10 personer. Rapportering sker direkt till affärsområdeschefen/CIO. Stort fokus kommer att vara på att identifiera behov och utveckla gruppens förmåga mot dom nuvarande och framtida behoven. Gruppen kommer även att behöva växa och där i ligger även ett arbete i rekrytering och upphandling.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Din erfarenhet av IT-branschen är gedigen och du har sannolikt arbetat i IT-branschen i minst 10 år. Du har själv arbetat som konsult och drivit projekt inom området. Vi tror att du haft ett chefsuppdrag tidigare alternativt har en erfarenhet från en senior projektledarroll.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga samt lägga stor vikt vid att bygga och bibehålla goda relationer. Ditt ledarskap präglas av en öppenhet och du är tillgänglig för att stötta dina medarbetare. Du är en person som vill nå önskade resultat och uppsatta mål. Din förmåga att identifiera och säkerställa lösningar som motsvarar kundernas behov är väldigt god. Du organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan hantera oväntade situationer med bevarat lugn och fokus.

För att passa för denna tjänst ser vi att du:

  • Vill ha ett utvecklande och varierande arbete där Du och Dina kollegor ställs inför spännande utmaningar!
  • Vill ha ett arbete som ger inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i yrkesrollen och som människa.
  • Värdesätter en arbetsplats med högt i tak och ett öppet klimat.
  • Vill ha stora möjligheter till kompetensutveckling.
  • Värdesätter möjligheten till ett stimulerande arbete tillsammans med en stor förståelse för kombinationen familjeliv/yrkesliv.
Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

För att ansöka, följ denna länk: 

 https://web103.reachmee.com/ext/I017/1115/job?

 

Kontaktpersoner:

Pernilla Josefsson, Rekryteringskonsult, 0739-28 00 02,

pernilla.josefsson@unikresurs.se

Krister Siggesjö, Affärsområdeschef, 013-206520,

krister.siggesjo@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-207140

britt-marie.sandstrom@linkoping.se

 

Välkommen med din ansökan!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!