Lediga jobb

Motala Verkstads Group söker motiverad, strukturerad och kommunikativ Produktionschef
Publicerad: 2018-02-13 
ArbetsgivareMotala Verkstad Group AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtKristinehamn
Platser1
Sista ansökningsdag2018-02-25
Företagspresentation

MVG är Sveriges kanske äldsta start-up företag med rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822. Vi har en tydlig vision att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare. Vi söker nu en erfaren produktionschef till vår produktionsenhet i Kristinehamn som delar vår övertygelse och ambition.

Arbetsbeskrivning

Som produktionschef är du ansvarig för att driva din produktion operativt och taktiskt. Ditt uppdrag är att säkerställa att fastställda nyckeltal uppnås lokalt vad gäller ekonomi, produktion, kund, kvalité och medarbetare. Detta gör du genom att strukturerat nyttja och tillämpa funktionaliteten i vårt affärssystem Monitor. Du är också den på anläggningen som är ansvarig för leveransprecessionen i produktion. Detta innebär att säkerställa att 100 % leveransprecession uppnås på var artikel i varje projekt till varje kund. Rollen ansvarar också för att samtliga funktioner inom produktionsenheten arbetar enligt MVG:s processer och rutiner. Du planerar och genomför daglig styrning i produktionen för att på bästa sett kunna prioritera och omfördela kapacitet för en optimal effektivitet i arbetet. Du strävar även efter att driva arbetet med ständiga förbättringar.

Du har fullt personalansvar för 45 direktrapporterande medarbetare inom samtliga funktioner i verksamheten, såväl tjänstemän som produktionsmedarbetare. Rollen ansvarar också för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor enligt särskild delegering

Du rapporterar till sitechefen för produktionssiterna i Kristinehamn.

För att lyckas i rollen behöver du:

Gymnasieutbildning eller motsvarande. Du har också 3-5 års chefserfarenhet från producerande verksamhet. Du har även erfarenhet av arbete inom flera förekommande funktioner i verksamheten (som kvalitet, underhåll, planering, produktionsteknik, ekonomi, efterkalkyl) eller djup kunskap inom ett produktionsnära område.

Det är meriterande med erfarenhet av skärande bearbetning, svets eller montage av komplicerande produkter och system.

Du har bra kunskaper inom Officepaketet och hanterar både svenska och engelska mycket bra i både i tal och skrift. Det är en fördel om du som söker har stor vana av att arbeta i affärssystem. För att känna dig bekväm i rollen behöver du ha en grundläggande ekonomisk förståelse samt grundläggande kunskaper gällande produktionskvalitet och HSE.

För att trivas i rollen:

Du kommer att lyckas i rollen för att du har ett genuint intresse för verksamheten och dina medarbetare. Du är inte rädd att ställa krav och att verka för god struktur och planering är en självklarhet för dig. Du trivs i en omväxlande miljö och har lätt att byta fokus om situationen kräver. Du gillar att förenkla och att skapa förståelse för din omgivning, och har ett genuint intresse för samarbete. Du har en rak och tydlig kommunikation och tvekar inte att agera.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i denna rekrytering kommer vi lägga särskild vikt vid följande personliga kompetenser: Planering, resultatorientering, initiativtagande, anpassning, kommunikation och självkännedom.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar MVG AB med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 25 februari. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker det är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen med din ansökan!

Motala Verkstad Group (MVG) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group AB och dotterbolagen tillika produktionsenheterna Motala Verkstad, Motala Verkstad Group i Kristinehamn, Fosie Mekaniska Industri i Malmö och Motala Verkstad Group i Gustavsvik. Tillväxt sker både organiskt och genom förvärv. MVG har cirka 160 anställda och en omsättning på cirka 200 MSEK.

För mer information se www.mvg.se

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!