Lediga jobb

Processledare
Publicerad: 2018-04-10 
ArbetsgivareBotkyrka kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådePedagogik/ Utbildning
OrtStockholm
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-04-29
Företagspresentation

Vi är nära 6000 kollegor som tillsammans arbetar utifrån våra ledord: medborgarens fokus, öppen, orädd och energisk. Det innebär att vi är öppna för förändringar, vågar prova nya idéer, metoder och arbetssätt. Hos oss får du testa nya idéer och möjlighet att göra skillnad. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Här uppstår oväntade och intressanta möten mellan människor, kulturer, språk och religioner. Botkyrka är ”långt ifrån lagom”.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. På utbildningsförvaltningen arbetar drygt 3 100 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. I kommunen finns det 50 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med ca.15 000 barn och elever. På utbildningsförvaltningens enhet för kvalitetsstöd arbetar en processledare, fyra kvalitetscontrollers samt en forskningsledare.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

För att möta Botkyrkabornas behov av ett livslångt lärande har kommunen inrättat en ny tjänst som processledare. Som processledare kommer du primärt arbeta med att stödja införandet av en processbaserad kvalitets- och verksamhetsutveckling. Du kommer leda utbildningsförvaltningen in i ett processorienterat arbetssätt. Processorientering av organisationen är en strategi för att använda resurser effektivt och svara upp mot Botkyrkabornas behov och förväntningar. Tjänsten innebär ett nära samarbete med förvaltningsledningen så att möjlighet och form för förändringsarbete ges. Rollen innebär att bidra med processtyrningskompetens vilket omfattar bl.a. att leda planering och genomförandet av processkartläggningar samt att dokumentera och analysera resultatet av process-kartläggningen. Som processledare kommer du även att bidra till att arbetet inom huvudprocessen ligger i linje med samt i fas med kommunens årshjul för planering och uppföljning. Du kommer att arbeta med att modellera i kommunens rit- och publiceringsverktyg. Du kommer dessutom att arbeta med bl.a. handläggning och redovisning av anmälningsärenden och statsbidrag där du samordnar och lämnar yttranden om anmälningar till Skolinspektionen. Du rapporterar till chefen för kvalitetsstöd.

Din profil

Du har relevant högskoleexamen gärna med inriktning mot processtyrning samt dokumenterad erfarenhet av arbete med processtyrning och förändringsarbete. Du utmanar status quo och söker nya perspektiv samt initierar och hanterar förändrings- och utvecklingsinsatser. Du förhåller dig objektivt till information och utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du styr andra genom att genom att tydliggöra olika vägar/lösningar. Du tar tydligt ställning i olika frågor och är kravställande med tydliga mål. För att lyckas i rollen krävs att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt samt försöker först förstå och därefter förstås. Du uppmärksammar och agerar på olösta frågor och sätter höga mål. Du hanterar hinder med ökad arbetsinsats.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt cv.

Ansvarig konsult är Stefan Bölin och nås på 076-778 15 01 eller på stefan.bolin@unikresurs.se

Välkommen!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!