Lediga jobb

Strategisk planerare till internationellt och innovativt bolag!
Publicerad: 2018-04-20 
ArbetsgivareStrömsholmen AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtTranås
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-05-20

Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför KALLER gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 141 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc (NYSE:B) i USA. Vi har 500 anställda i åtta länder med egen tillverkning och montering i Sverige och Nordamerika, samt distributörer i 46 länder. Läs gärna mer på www.kaller.com.

Strömsholmen AB söker dig som vill axla ett utmanade ansvar som strategiskt planerare. Kanske arbetar du med dessa frågor idag och har en bakgrund och erfarenhet inom produktionsplanering eller så är du nyutexaminerad högskole- eller civilingenjör med passande inriktning.

Strömsholmen är ett lönsamt, internationellt och innovativt bolag med tydlig tillväxt i en högteknologisk bransch. Mål och resultat skattas högt, samtidigt som man också är mycket mån om sina medarbetare. Strömsholmen är känd för sitt goda arbetsklimat med öppen och positiv företagskultur. Ärlighet, ansvar och respekt är viktiga nyckelord och där alla, oavsett roll, utbildning och ursprung, har samma värde, detta kallas för Strömsholmen-andan.

Arbetsbeskrivning

Som strategisk planerare blir det din huvuduppgift att planera för att nödvändiga resurser finns tillgängliga så att vi kan möta våra kunders krav och organisationens mål på leveranssäkerhet och kvalitet.

Tillsammans med två kollegor utför du huvudplanering och leveransbevakning via körplaner och planerar om vid behov. Du arbetar med utveckling av planeringsstrategier och metoder, gör analyser av vår kapacitet och tar fram åtgärdsförslag. Vidare är du ansvarig för att ta fram övergripande produktionsplan för verkstad, legotillverkning och montering och du är drivande vad gäller förbättringsarbetet inom planeringsfunktionen.

Du har tät kontakt med vår verkstad-, montering-, inköp-, logistik- och marknadsavdelning och du rapporterar till Gruppchefen för Planering.

Vem är du?

Du som söker har minst högskoleutbildning med inriktning mot produktionslogistik, teknik eller produktionsekonomi. Det är meriterande med civilingenjörsutbildning med relevant inriktning.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av produktionsplanering men det är inget krav. Har du goda kunskaper inom LEAN production, produktionsteknik, produktionsekonomi och produktionsstrategier är det en fördel.

Goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav. Du har också goda kunskaper i Officepaketet och då främst inom Excel.

För att passa i rollen är du affärsmässig och analytisk, och du driver dina ansvarsområden och frågor i mål på ett uthålligt och strukturerat sätt. Du har också en förmåga att zooma ut och se saker ur ett helhetsperspektiv. Om det behövs är du är inte rädd att ställa krav och att verka för förbättringar och effektivitet är för dig en självklarhet. Gott samarbete och att verka tillsammans med laget är naturligt för dig.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering i Tranås. Tillträde omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Övrig information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strömsholmen AB med Unik Resurs. Vi önskar därför få din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 20 maj. Glöm inte att i ett personligt brev motivera varför just du skulle passa för denna tjänst. För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!