Lediga jobb

Verksamhetschef Kulturscener & Ungdom, Linköpings kommun
Publicerad: 2018-03-28 
ArbetsgivareLinköpings kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-04-22

Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: linkoping.se

Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpingskommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna samt byggnation av AGORA. Inom ramen för Kultur- och fritidsnämnden ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion! Är du också intresserad av att ge linköpingsborna en rik fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Uppdrag, ansvar och roll
I den här rollen får du vara med och leda uppbyggandet och utvecklingen av den nya enheten Kulturscener & Ungdom inom kultur- och fritidsförvaltningen. Ditt huvudansvar är att leda verksamheten inom de olika kulturscenerna och mötesplatserna i Linköping: Skylten Kulturcentrum, AGORA – ny kreativ mötesplats under uppförande i Skäggetorp, Sagateatern och Dansens Hus. Du har totalansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

Målsättningen är att dessa mötesplatser ska vara en naturlig del av linköpingsbornas arena, husen ska fyllas med aktiviteter och locka besökare. Du och dina kollegor ser att detta blir verklighet.

Rollen är både strategisk och operativ. Din vardag kommer att växla mellan att utforma strategier utifrån det kulturpolitiska programmet till att ansvara för publikutveckling, hantera biljettsystem och byggnadstekniska frågor kring husen. Eftersom det är en ny tjänst ges du stort utrymme att själv vara med och bidra till utformningen.

En del av tjänsten innebär också att vara biträdande enhetschef och du deltar i enhetschefens ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker dig som har ett brinnande intresse och engagemang för ungdomskultur och kulturella mötesplatser med medborgarfokus.


Du har en högre utbildning inom kulturfältet. Meriterande är också någon form av ledarutbildning.

Du har ett väl beprövat chefs- och ledarskap från relevant verksamhet med både ekonomiskt och personellt ansvar. Det är ett krav att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, dvs mötesplatser och ungdomsverksamhet.

Du har goda kunskaper inom ekonomi och verksamhetsledning. Meriterande med kunskap från att bygga verksamhet och leda i förändring. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person drivs du av att se resultat genom samverkan, relationsbyggande och nätverkande. Du är uthållig, kvalitetsmedveten och leder verksamheten framåt i linje med uppsatta mål. Du är en doer som har förmåga att göra verklighet av idéer, egna såväl som andras. Lyhörd, lösningsfokuserad och egen stabil värdegrund är andra nyckelord som stämmer in på dig. Det är också viktigt att du känner dig bekväm med att framträda offentligt, då rollen innebär såväl massmediala som andra offentliga kontakter.

Vi kommer därför lägga stor vikt vid kompetenserna relationsbyggande, planering, initiativtagande, anpassning, affärsmässighet/helhetssyn och samarbete.

 Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Linköpings kommun med Unik Resurs. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Lind, 0767-781513, kristina.lind@unikresurs.se

Senaste ansökningsdag är 2018-04-22.

Observera att du söker tjänsten direkt via Linköpings kommun på nedanstående länk:

https://web103.reachmee.com/ext/I017/1115/job?site=10&lang=SE&validator=7d18bc3fe3987278414ea52bef8b90e9&ref=http%3A%2F%2Fwww.linkoping.se%2Fnaringsliv-och-arbete%2Fjobba-hos-oss%2F&ihelper=http%3A%2F%2Fwww.linkoping.se%2Fnaringsliv-och-arbete%2Fjobba-hos-oss%2Flediga-jobb%2F&job_id=893


Inga ansökningar via Uniks hemsida, använd inte ansök-knappen nedan!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!