Lediga jobb

Säljchef Motala Verkstad Group AB
Publicerad: 2018-04-05 
ArbetsgivareMotala Verkstad Group AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtMotala
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-04-29
Företagspresentation

Motala Verkstad Group AB är Sveriges kanske äldsta startup företag med rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822. Vi har en tydlig vision att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare. Vi söker nu en erfaren säljchef till vår koncernledning som delar vår övertygelse och ambition.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi ska forma framtidens produktionspartner i Sverige och vi vill att du ska vara del av den utvecklingen. Vi erbjuder dig ett varierande jobb i en dynamisk, industriell miljö som präglas av vårt motto starkare tillsammans. Vårt uppdrag är att bygga vår koncern med 25-30% årlig tillväxt och god lönsamhet och du liksom alla andra i verksamheten kommer ta aktiv del i det arbetet. Med både personligt ansvar, mandat och alla möjligheter att påverka för att vi ska lyckas.

 

Placeringsorten kan baseras på din utgångspunkt mellan Malmö, Motala och Kristinehamn. Det är dock viktigt att du kan vara rörlig mellan de olika enheterna.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 

Som Säljchef ansvarar du för verksamhetens hela säljcykel. Från kundsegmentering till orderbekräftelse, via uppföljning av tagna affärer och efterkalkylering till nya, smartare affärer. Men du är naturligtvis inte ensam. Förutom dina kollegor i ledningsgruppen har du också nio medarbetare i säljteamet. Alla med sin inriktning och sina specialiteter. Din uppgift är att motivera, engagera och skapa en tydlig struktur och effektiv metodik i säljarbetet. Detta med siktet ställt på såväl ökad omsättning som resultat. Naturligtvis är du själv en del i säljarbetet och både stöttar och handgripligen deltar i både sälj-och förhandlingsarbetet liksom i avtalsförhandling och formulering.

 

Säljarbetet sker primärt ur två perspektiv. Dels ur ”Inifrån och ut” i vilket tillgänglig kapacitet i produktionen beläggs med Kundbehov. Då oftast med kortare perspektiv. Dels ur ”Utifrån och in” i vilket Kundbehov identifieras som passar vår specifika förmåga på längre sikt. Båda perspektiven är viktiga och kräver genuin förståelse för vår förmåga och Kundens behov och hur de kan mötas på bästa sätt ur vårt motto ”starkare tillsammans”.

 

I rollen ingår bland annat;

 

  • Utveckla, etablera och förädla en effektiv metodik i försäljningsarbetet och i detta utveckla och driva KPI-struktur för spårbarhet/uppföljning av försäljningsarbetet.
  • Identifiera och prioritera kunder och affärer, befintliga såväl som nya, för säljgruppen att bearbeta samt följa upp att detta sker med rätt intensitet och kvalitet.
  • Stötta och leda säljarna i det operativa säljarbetet och själv vid behov operativt driva kunddialoger.
  • Driva utvecklingen av större kund- och partnerrelationer för att säkerställa att det skapas 1st tier kontrakt med några större kunder och att dessa förvaltas och förädlas.
  • Aktivt bidra med produktutveckling genom att via omvärldsbevakning och erfarenhetsinhämtning från levererade och missade affärer, tillse att MVGAB levererar konkurrenskraftiga offerter.

 

Säljchef är del i koncernledningsgruppen vari du, tillsammans med VD och övriga kollegor i ledningen, ansvarar för verksamhetens positiva utveckling ur ett större perspektiv. I rollen ingår personalansvar.

Din profil

 

Vem är det vi söker?

Vi söker dig med gedigen affärsförståelse för vad vi gör och med förmågan att etablera hög trovärdighet och förtroende för både dig själv och din verksamhet. Detta genom ditt industriella kunnande, konsekventa agerande såväl internt som externt samt genom den tydlighet, metodik och samarbete du bygger upp. Både med ditt säljteam och med övriga organisationen liksom våra kunder.

 

För att lyckas med detta tror vi att du som minst har;

 

-          5 års relevant arbetslivserfarenhet inom industri och tillverkning

-          Minst tre års erfarenhet som chef.

-          Vi tror att du har erfarenhet av att leda B2B försäljning med dokumenterat positiva resultat men det är inget krav

 

Naturligtvis är det en fördel om du har erfarenhet från kontraktstillverkning men det är inte ett krav.

 

Som person agerar du utifrån ett helhetsperspektiv med kunskap om den egna organisationen, konkurrenter och marknad och tar initiativ även i komplexa miljöer. Du har starkt resultatfokus och arbetar strukturerat och uthålligt mot högt satta mål och triggas av utmaningen. Du etablerar långsiktiga kundrelationer och säkerställer lösningar som korresponderar till kundens behov. Du har förmåga att lyssna på andra och bygga vidare på det. Du kommunicerar tydligt och enkelt och skiljer tydligt på fakta och egna tyckanden.

Ansök redan idag!

 

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

 

Ansökan tar vi helst emot genom att du registrerar dig i vår databas. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jonas Henrikson. Du når mig lättast via mail; jonas.henrikson@unikresurs.se.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!