Lediga jobb

Businesscontroller
Publicerad: 2018-07-09 
ArbetsgivareCyclife Sweden AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeEkonomi/ Marknad
OrtNyköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-08-12
Företagspresentation

Vill du vara med och påverka vår framtid och arbeta för att minimera kärnkraftens arv till eftervärlden? I så fall har du nu möjligheten när vi söker en Controller till Cyclife Sweden AB.

Cyclife Sweden AB hanterar och behandlar lågaktivt avfall. Mest från kärnkraftsindustrin men också från andra branscher som exempelvis hälso- och sjukvården. Företaget har världsunik specialistkompetens vad gäller avveckling av radiologiska anläggningar och hjälper sina kunder att minimera miljöpåverkan från deras radiologiska verksamhet. Den svenska anläggningen och huvudkontoret finns vid kusten utanför Nyköping. Kontor upprättas i Stockholm, Göteborg och ytterligare kontor i landet diskuteras.

Företaget är en del av det statligt ägda franska Electricitet De France (EDF) och alltså del av en av världens största arbetsgivare och en viktig aktör i energisektorn. Cyclife Sweden AB etablerades när EDF 2016 förvärvade delar av det anrika Studsvik och deras anläggningar och resurser i Sverige och Storbritannien. Förvärvet är del i EDFs globala satsning inom kärnkraftsavveckling. En satsning som ska göra EDF världsledande inom området och utveckla hanteringen av kärntekniskt avfall globalt. Detta för att minimera den miljöpåverkan kärnkraften har och kommer att ha i framtiden.

Vi ska forma framtidens hantering av kärntekniskt avfall för att minimera kärnkraftens arv till eftervärlden. Vi drivs av stort ansvarskännande för miljön och framåtanda när vi utvecklar nya behandlingsmetoder. Tillsammans med världsunik kompetens hos dina kollegor och kapaciteteten i Cyclifes behandlingsanläggningar ger vi dig möjligheten att vara med och påverka och göra skillnad.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Businesscontroller på Cyclife arbetar du med den ekonomiska analysen och verksamhetsstyrningen i företaget och ditt arbete är en mycket viktig del av verksamhetens beslutsunderlag. Du arbetar tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen och du rapporterar till och arbetar nära CFO i verksamheten.

En del i rollen är också att tillsammans med dina kollegor löpande förbättra och effektivisera de ekonomiska processerna i verksamheten.

De kollegor du kommer arbeta närmast är CFO, dina kollegor på ekonomiavdelningen, affärsledningsgruppen samt ägarbolagets controller.

Din profil

I denna rekrytering kommer vi lägga stort fokus på personlig potential men där finns några viktiga aspekter utöver person. Dessa är;

  • Minst en universitetsexamen, meriterande med inriktning ekonomisk styrning
  • Minst 5 års erfarenhet inom ekonomisk styrning och/eller controlling
  • Goda kunskaper inom verksamhetsstyrning
  • Grundläggande kompetens i svensk redovisning

Det är meriterande men ej krav om du har varit projektledare i implementeringsprojekt av ekonomisystem eller liknande. Erfarenhet av arbete i börsnoterat bolag anses även det meriterande liksom revisorserfarenhet.

Som person prioriterar agerar du utifrån ett helhetsperspektiv och tar initiativ i komplexa situationer. Du sätter klara mål för omgivningen och är van att hålla deadlines. Du vill påverka andra och verksamheten genom att tydliggöra olika vägar och alternativ. Du är öppen och uppriktig och är tillgänglig för att ge andra hjälp. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du utvärderar framsteg och samordnar resurser. Slutligen lyssnar du och ställer frågor i syfte att samla information, skiljer tydligt på fakta och egna/andras åsikter.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Jonas Henrikson och nås på 076-7781505 eller på jonas.henrikson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard