Lediga jobb

Projektledare Projektenheten
Publicerad: 2018-04-16 
ArbetsgivareMjölby Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeBygg/ Anläggning
OrtMjölby
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-05-06


Vill du bidra till att skapa framtidens Mjölby och vara en viktig del av kommunens samhällsbyggnad?

Nu söker vi dig med erfarenhet av projektledning och med viljan att bli en del av vårt engagerade team som driver spännande och mångfacetterade projekt i vår nya projektenhet.


Om arbetsplatsen

Vår kommun är expansiv med drygt 27 000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?

Besök oss på www.mjolby.se

Service- och teknikförvaltningen har ansvar för förvaltning och utveckling av kommunens fastigheter, gator, parker, vatten, avlopp och avfall. Förvaltningen ansvarar även för måltidsservice och lokalvård. Service- och teknikförvaltningen består av sex stycken avdelningar och har cirka 250 medarbetare. En ny projektenhet startade i september 2017 för att kunna hantera investeringsprojekt på uppdrag av de olika avdelningarna. I takt med kommunens tillväxt satsar vi på stadsmiljöutveckling, större investeringsprojekt och ny teknik för att ligga i framkant inom våra verksamhetsområden. Utvecklingen av organisationen med en projektenhet grundar sig i att kunna bemöta kommunens expansion och därmed de många investeringsprojekt som det innebär. Inom de närmaste åren är det bl. a större skolprojekt. Detta är ett tillfälle där du som projektledare får möjlighet att vara med och påverka!


Arbetsuppgifter

Som projektledare för investeringsprojekt inom främst bygg har du tydligt helhetsansvar för att leda hela byggprojektprocessen från det att behovet uppstår till projektet är färdigställt och över går i förvaltning. Projektenhetens verksamhet baseras på Mjölby kommuns projektmodell. I din roll ingår det att ha ansvar för projektstyrning, projekteringsledning, förfrågningsunderlag, bygglovshantering, upphandling, genomförande, byggledning, kvalitet och miljö, uppföljning, projektavslut och överlämnande. Du ansvarar även för projektens avtal, projektbudget- och prognosarbete, tidplaner samt resultat. Samverkan med berörda myndigheter är också en viktig del i rollen som projektledare.  


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Din utbildning får gärna vara inriktad mot projekt inom bygg och fastighet. Du har flerårig erfarenhet av projektledning och goda kunskaper inom BBR. Eftersom du förväntas leda och driva projekten på ett självständigt sätt innebär det att du måste ha goda kunskaper om de olika skeden som ett byggprojekt innefattas av. Det är meriterande om du har arbetat med hela projektprocessen - från att ett behov uppstår till färdig bygganläggning. Om du saknar erfarenhet av delar i byggprojektprocessen kan vi erbjuda dig stöd i den del som du har behov av att utveckla. För att klara av arbetet måste du ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. Har du kännedom om kommunala processer samt lagen om offentlig upphandling är detta meriterande.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt bygger och upprätthåller goda relationer. Du är strukturerad och organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du förutser problem och skapar alternativa planer om det inte blev som det var tänkt eller om förutsättningar förändrats. I utmanande situationer agerar du konsekvent med bevarat lugn och ett positivt förhållningsätt. Du har även förmågan att samarbeta med arbetskamrater samt de olika aktörer som ingår i projekten där du sätter klara mål och driver arbetet framåt.

Denna rekrytering är ett samarbete med Unik Resurs, som tar emot ansökningar och svarar på frågor gällande rekryteringsprocessen.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1


Kontakt

Elin Alm Unik Resurs 0760-192399 elin.alm@unikresurs.se

Christian Modin Projektchef 0142-85293 christian.modin@mjolby.se

Fackliga företrädare:

Bo Hallberg Vision 0142-85130 bo.hallberg@mjolby.se

Jessica Johansson Sveriges Ingenjörer 0142-85748 jessica.johansson@mjolby.se


Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!