Lediga jobb

Handläggare inom verksamhet Förorenade områden
Publicerad: 2018-05-15 
ArbetsgivareLänsstyrelsen Blekinge
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtKarlskrona
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-06-06


Länsstyrelsen Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård. Se även www.lansstyrelsen.se/blekinge


Arbetsbeskrivning

Som miljöskyddshandläggare kommer du huvudsakligen att arbeta med tillsyn av miljöfarlig verksamhet och föroreningsskador enligt miljöbalken. Arbetsuppgifterna är självständiga, omväxlande och utvecklande och innebär stort ansvar med många externa och interna kontakter. Det finns goda möjligheter att anpassa din roll och dina arbetsuppgifter efter dina specifika kompetenser.

Förekommande arbetsuppgifter är till exempel hantering av anmälningar om avhjälpandeåtgärder och arbete med tillsyn, inklusive att hantera efterbehandlingsärenden och att representera länsstyrelsen vid talan i mark- och miljödomstolen. Även arbete med interna och externa projekt samt att ge tillsynsvägledning till kommunerna kommer också att vara aktuellt. Rådgivning, information och inte minst samverkan med olika branscher, länets invånare och kommunerna är viktiga delar av arbetet.

 

Kvalifikationer/Din profil

Vi söker dig med en akademisk naturvetenskaplig/teknisk utbildning med inriktning mot till exempel geologi, ekologi eller kemi. Det är meriterande om du tidigare arbetat med tillsyn enligt miljöbalken. Det är av stor vikt att du självständigt kan driva arbetet framåt genom en god planering och ta egna initiativ. Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att tillsammans med gruppen arbeta mot uppsatta mål. Arbetsuppgifterna kräver ett gott omdöme samt god problemlösande och analytisk förmåga.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär att hantera frågor som ofta berör flera olika intresseområden krävs en förmåga att sätta in frågorna i ett bredare sammanhang och att hantera motstridiga intressen.

En stor del av arbetet handlar om kontakter med företag, myndigheter och enskilda varför vi söker dig som tycker om att kommunicera med människor och som på ett professionellt sätt kan vara en god representant för länsstyrelsen. Vi fäster därför mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förändringar i vår omvärld, med nya krav och förväntningar på offentliga myndigheter, gör att avdelningen just nu genomför ett stort förändringsarbete. Det innebär att du kommer att få stora möjligheter att påverka avdelningens framtida arbetssätt.

Tidigare erfarenhet av Platina och/eller Miljöreda är meriterande.

B-körkort krävs.


Anställning

Heltid

Tillsvidare

Anställning inleds med 6 månaders provanställning

 

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse

 

Ansökan

I den här rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs. Du är välkommen med din ansökan via www.unikresurs.se senast 6 juni, 2018. Vi går igenom urvalet löpande. Du ansöker genom att skicka in ett CV och personligt brev.


Vill du veta mer?

Ulrika Palm, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs, 0727-120405

Håkan Anderberg, avdelningschef Länsstyrelsen, 010-224 01 31, hakan.anderberg@lansstyrelsen.se

 

Fackliga företrädare

Victoria Carlsson-Wahlgren,SACO-S, 010-224 01 26, victoria.carlsson-wahlgren@lansstyrelsen.se

Anne Sofie Green Hansen, TCO-ST, 010-224 01 39, anne.sofie.green.hansen@lansstyrelsen.se

 

Övrigt

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.

 

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Välkommen med din ansökan!


 

 

 

 

 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard