Lediga jobb

Vattenhandläggare
Publicerad: 2018-05-16 
ArbetsgivareLänsstyrelsen Blekinge
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtKarlskrona
Platser3
Sista ansökningsdatum2018-06-06

 

Länsstyrelsen Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård. Se även www.lansstyrelsen.se/blekinge

Länsstyrelsen Söker nu:

Tre handläggare för vattenverksamhet

 

Arbetsbeskrivning

Som handläggare för vattenverksamhet kommer du huvudsakligen att arbeta med tillsyn och prövning av vattenverksamheter enligt miljöbalken. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som arbetar med tillsyn och prövning av natur- och vattenrelaterade ärenden enligt miljöbalken.

Arbetsuppgifterna är självständiga, omväxlande och utvecklande och innebär stort ansvar med många externa och interna kontakter. Det finns goda möjligheter att anpassa din roll och dina arbetsuppgifter efter dina specifika kompetenser.

Förekommande arbetsuppgifter är till exempel hantering av anmälningar om vattenverksamhet och arbete med tillsyn och prövning av vattenuttag och andra vattenverksamheter, inklusive att hantera samråd inför tillståndsprövningar och att representera länsstyrelsen vid tillståndsprövningar av vattenverksamheter i mark- och miljödomstolen. Även arbete med inrättande och tillsyn av vattenskyddsområden samt att ge tillsynsvägledning till kommunerna inom området kan bli aktuellt. Rådgivning, information och inte minst samverkan med olika branscher, länets invånare och kommunerna är viktiga delar av arbetet.

 

Kvalifikationer/Din profil

Vi söker dig med en akademisk naturvetenskaplig/teknisk utbildning med inriktning mot till exempel hydrologi/geologi/grundvatten/limnologi. Det är meriterande om du tidigare arbetat med tillsyn och prövning enligt miljöbalken, särskilt av vattenverksamheter eller med inrättande och tillsyn av vattenskyddsområden. Vi söker därför dig som har

- god kunskap och erfarenhet av miljöbalkens bestämmelser
- god förmåga och intresse av att se helhet i vår myndighetsutövning
- god förmåga till problemlösning och god administrativ förmåga
- lätt för att arbeta självständigt mot uppsatta mål
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

En stor del av arbetet handlar om kontakt med företag, myndigheter och enskilda varför vi söker dig som tycker om att kommunicera med människor och som på ett professionellt sätt kan vara en god representant för länsstyrelsen. Vi fäster därför mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förändringar i vår omvärld, med nya krav och förväntningar på offentliga myndigheter, gör att avdelningen just nu genomgår ett stort förändringsarbete. Det innebär att du kommer att få stora möjligheter att påverka avdelningens framtida arbetssätt.

B-körkort krävs.

 

Övrigt

Anställning

Heltid

Tillsvidare

Anställning inleds med 6 månaders provanställning

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

 

Ansökan

I den här rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs. Du är välkommen med din ansökan via www.unikresurs.se senast 6 juni, 2018. Vi går igenom urvalet löpande. Du ansöker genom att skicka in ett CV och personligt brev.

 

Vill du veta mer?

Ulrika Palm, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs, 0727-120405

Håkan Anderberg, avdelningschef Länsstyrelsen, 010-224 01 31, hakan.anderberg@lansstyrelsen.se

 

Fackliga företrädare

Victoria Carlsson-Wahlgren, SACO-S, 010-224 01 26, victoria.carlsson-wahlgren@lansstyrelsen.se

Anne Sofie Green Hansen, TCO-ST, 010-224 01 39, anne.sofie.green.hansen@lansstyrelsen.se

 

Övrigt

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård.

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard