Lediga jobb

SSAB söker Driftchef med fokus på säkerhet och kvalitet
Publicerad: 2018-07-05 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-08-12
Företagspresentation

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors.

Division Special Steels är en Global stålleverantör och servicepartner för seghärdade stål (Q & T)och avancerade höghållfasta stål (AHSS).

Till SSAB Division Special Steels i Oxelösund söker vi nu en Driftchef med fokus på säkerhet och kvalitet som vill vara med på en spännande förändringsresa med nya investeringar och arbetssätt.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Rollen som Driftchef tillhör avdelning Provning, där mekanisk provning ingår. Uppdraget är att utföra all beredning och leveransprovning (hårdhets-, slag-, drag- och värmebehandlingar) som SSAB åtagits sig att utföra på de stålprodukter som levereras från Oxelösund.

Din roll ansvarar för att tillgodose interna och externa kunders krav på mekanisk provning med högsta möjliga kvalitet och med den kvantitet som krävs. I uppdraget ingår både leveransprovning och forsknings­provning. Du har personalansvar för dessa två grupper som arbetar både 3-skift med produktion 24/7 och dagtid.

I rollen som Driftchef ansvarar du ytterst för säkerhet, arbetsmiljö, kvalitet och att önskad ledtid för provningen uppfylls. Utmaningen framåt är att på sikt skapa ett mer modernt Provhus med ökad produktion och kvalitet. Med detta som mål kommer du varit delaktig i både förbättrings- och investeringsprojekt.

På SSAB erbjuder vi ett självständigt arbete där du får lära dig våra processer, utvecklas som chef och utnyttja dina tekniska färdigheter i en miljö med höga kvalitetskrav och tydligt fokus på service och förbättringsarbete.

Placering för rollen är på SSAB i Oxelösund och rapportering sker till chefen för avdelning Provning.

Din profil

Du har erfarenhet av provningsverksamhet och/eller produktionsverksamhet inom process/tillverkande industri och minst 3 år chefserfarenhet. För att hantera rollen behöver du även ha arbetat mycket med säkerhets- och arbetsmiljöfrågor i tidigare roller.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitetsarbete i ackrediterad verksamhet. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom relevant område (t.ex. materiallära, kemi, fysik eller någon annan ingenjörsutbildning). Det är även ett plus om du har erfarenhet och kunskap i LEAN.

Att du behärskar svenska i tal och skrift, är en förutsättning för att fungera inom organisationen samt att du har goda kunskaper i Officepaketet.

I denna rekrytering väger dina personliga egenskaper tungt och vi söker dig som är handlingskraftig och får saker gjorda. Som person är du trygg och självgående, men också en lagspelare som är social och utåtriktad i ditt sätt att vara. Du vet vad det innebär att jobba i taktad processindustri med stort fokus på tillgänglighet och rätt kvalitet i rätt tid. Kommunikation är viktigt för dig och du är duktig på att lyssna in idéer, föra dialog om olika lösningar i syfte att ta fram den bästa lösningen för SSAB.

Ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar SSAB Division Special Steels med Unik Resurs. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Sista ansökningsdag är 12 augusti. Urval kommer att ske efter semesterperioden med start vecka 33. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar och nås på caroline.bruhammar@unikresurs.se, och via telefon 0704-84 0036.

Vi ser fram emot din kontakt!

Välkommer till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard