Lediga jobb

Jurister
Publicerad: 2018-07-04 
ArbetsgivareLÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeJuridik
OrtKarlskrona
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-08-15
Företagspresentation

Länsstyrelsen Blekinge län är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård. Se även www.lansstyrelsen.se/blekinge

Länsstyrelsen Blekinge län söker:

Två Jurister

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetsuppgifternas huvudsakliga inriktning består i att bereda och besluta i överklaganden av kommuners och andras myndigheters beslut enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Det ingår även att bereda och besluta samt utöva tillsyn i förvaltningsrättsliga ärenden. En viktig uppgift är att svara för juridisk granskning och rådgivning samt i övrigt delta i ärendehandläggningen inom länsstyrelsens olika verksamhetsområden

Som jurist kommer du att ha en bred konsultativ roll gentemot avdelningar och kollegor inom myndigheten, allmänhet, kommuner och övriga myndigheter.

Arbetsuppgifterna är självständiga, omväxlande med komplexitet vilket kräver en kompetensbredd och stort ansvar med många externa och interna kontakter.

Din profil

Vi söker dig som har juristexamen. Arbetet som jurist kräver att du har kompetens inom förvaltningsrätt, PBL och miljöbalken. Det är meriterande om du är tingsmeriterad och om du har arbetslivserfarenhet ifrån kommun/myndighet.

Det är av stor vikt att du självständigt kan driva arbetet framåt och ta egna initiativ. Du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att tillsammans med kollegor samverka inom dina kompetensområden samtidigt som du även har god förmåga att arbeta självständigt.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär att hantera frågor som ofta berör flera olika intresseområden så krävs en förmåga att sätta in frågorna i ett bredare sammanhang och att hantera motstridiga intressen.

En stor del av arbetet handlar om kontakter med företag, myndigheter och enskilda medborgare varför vi söker dig som tycker om att kommunicera med människor och som på ett professionellt sätt kan vara en god representant för länsstyrelsen. Rollen som jurist kräver en god språklig förmåga (klarspråk) i tal och skrift i svenska och engelska, likaså god datorvana inom office. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förändringar i vår omvärld, med nya krav och förväntningar på offentliga myndigheter, gör att avdelningen just nu genomför ett förändringsarbete där du får vara med och påverka.

B-körkort krävs.

Tjänsten är säkerhetsklassad, du måste därför vara svensk medborgare.

Anställningen är heltid, tillsvidareanställning som inleds med med 6 månaders provanställning

 

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse

 

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen, har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ola Johansson, Unik Resurs, 0728-575705 som jobbar t o m 13/7. Fr o m 30/7 går det även bra att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Palm, 0727-120405. Doris Larsson, avdelningschef Länsstyrelsen, 010-224 02 40, doris.larsson@lansstyrelsen.se

Fackliga företrädare

Johan Karlsson (SACO) 010-2240160

Ann-Sofie Green Hansen (ST) 010-2240139

blekinge@lansstyrelsen.se

 

Länstyreslen Blekinge erbjuder utmanande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö, flextid och friskvård. Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Välkommen med din ansökan!

 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard