Lediga jobb

Ekonomichef
Publicerad: 2018-07-06 
ArbetsgivareSpring System AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtTorsås
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-08-15
Företagspresentation

Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, komponenter samt clips. Våra kunder finns i bilindustrin, skog och trädgård, bygg, vitvaror och flera andra branscher. Vår organisation bygger på allas medverkan. Vi strävar efter delaktighet och kreativitet för goda resultat och bra arbetsmiljö. Kunden finns alltid i centrum där goda relationer är nyckelordet.

Spring Systems består av affärsområdena Springs, Wires, Clips och Assembly.

Spring Systems ägs till 100 % av Hagens Spring Group som har produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Kina, med 185 kompetenta medarbetare och kunder över hela världen, främst i Europa, Asien, USA och Mexiko.

 

 

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Nu söker vi en ny Ekonomichef till Spring Systems i Torsås då vår nuvarande lämnar för ny tjänst. Inom Ekonomifunktionen finns ekonomichef och ekonomiassistent/löneadministratör där du har fullt personalansvar för ekonomiassistent/löneadministratör.

Våra förväntningar på dig som ekonomichef är att ansvara för ekonomistyrningen av bolaget, budget, redovisning och bokslut, kundreskontra och leverantörsreskontra, utgöra IT-ansvarig, vara behjälplig vid kalkyler, uppföljning av kalkyler, ansvarar för skatte- och deklarationsfrågor i bolaget.

I rollen som ekonomichef initierar och genomför du ständiga förbättringar och hela tiden verkar för att höja kompetensnivån inom området, du ansvarar för ekonomirapportering till koncern och styrelse, framtagning av styrelsematerial och föredragande i styrelse, du ingår i Spring Systems ledningsgrupp.

En utmaning som ekonomichef är att jobba med proaktiv ekonomistyrning/controlling genom framtagning av nyckeltal för bolaget.

I rollen som ekonomichef är du underställd och rapporterande till VD Spring Systems.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad civilekonom eller besitter motsvarande yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet ifrån industri-/tillverknings-/produktionsverksamhet. God datorvana krävs, god förmåga i svenska/engelska i tal och skrift förutsätts och B-körkort är ett krav.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet som controller, meriterande med ett tekniskt intresse. Du besitter en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Vi kommer särskilt att beakta dina personliga egenskaper runt relationsbyggande, kommunikation, förändringsbenägenhet, affärsmässighet, service, initiativtagande och planering.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag då vi gör urval löpande. Sista ansökningsdag är den 15/8 2018. 

Kom ihåg att motivera varför du är intresserad av tjänsten och varför just du är lämplig. Har du frågor går det bra att kontakta ansvarig rekryterare på Unik Resurs, Ola Johansson, 0728-575705 eller ola.johansson@unikresurs.se t o m 13/7 eller Ulrika Palm, 072-7120405 eller ulrika.palm@unikresurs.se fr o m 30/7.

Kontaktperson Unionen, Ola Karlsson, tel. 0486-41805

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard