Lediga jobb

Logistikingenjör inriktning internationella kundprojekt
Publicerad: 2018-09-20 
ArbetsgivareStrömsholmen AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeInköp/Lager/ Logistik
OrtTranås
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-10-21
Företagspresentation

Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför KALLER gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 141 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc (NYSE:B) i USA. Vi har 500 anställda i åtta länder med egen tillverkning och montering i Sverige och Nordamerika, samt distributörer i 46 länder. Läs gärna mer på www.kaller.com.

Strömsholmen AB söker dig som vill arbeta med logistikutveckling inom det växande affärsområdet Machine & Vehicle. Du som söker kan vara junior eller senior, det viktiga är att du har kunskap, erfarenhet och utbildning inom logistikområdet, har hög problemlösningsförmåga och gillar att ta ansvar och initiativ.

Strömsholmen är ett lönsamt, internationellt och innovativt bolag med tydlig tillväxt i en högteknologisk bransch. Mål och resultat skattas högt, samtidigt som man också är mycket mån om sina medarbetare. Strömsholmen är känd för sitt goda arbetsklimat med öppen och positiv företagskultur. Ärlighet, ansvar och respekt är viktiga nyckelord och där alla, oavsett roll, utbildning och ursprung, har samma värde, detta kallas för Strömsholmen-andan.

Arbetsbeskrivning

Som logistikingenjör arbetar du tillsammans med dina kollegor och övriga funktioner och avdelningar inom organisationen för att uppnå högt ställda mål inom logistik. Ditt jobb kan pendla mellan lokala frågeställningar till globala logistik-koncept.

Ditt främsta fokus i rollen kommer att vara att delta i kundspecifika projekt inom affärsområdet Machine & Vehicle, gasfjädrar för terränggående fordon. Övriga arbetsuppgifter i rollen kan vara optimering av interna flödet av material, lagerdimensionering av komponenter, utveckling och anpassning av interna lager inom företagets olika affärssegment. Leda förbättringsarbete inom logistik samt vara ansvarig och ägare för befintligt affärssystem.

Du kommer arbeta nära konstruktion, utveckling, produktion, inköp och försäljning och du rapporterar till Gruppchefen för Logistikavdelningen.

Vem är du?

Du som söker har minst högskoleutbildning med inriktning mot produktion/logistik. Det är meriterande med civilingenjörsutbildning med relevant inriktning.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av logistik, produktionslogistik eller produktions relaterat arbete. Det är också en fördel om du har kunskaper inom Lean production samt om du varit med i, eller drivit, projekt. God systemvana från affärssystem är också en meriterade del.

Goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav, samt goda kunskaper i Officepaketet och då främst inom Excel.

För att passa i rollen är du en duktig problemlösare som kan kombinera detta med att även vara processinriktad och framåtlutad. Du har lätt att samarbeta med kollegor i olika nivåer i organisationen och trivs i projektarbete. Att arbeta självständigt och att ta eget ansvar är du mycket bekväm med. Du är inte rädd att fatta beslut och ta egna initiativ. Förmåga att prioritera och fokusera har du, men också insikten att vid behov kunna omprioritera för att komma vidare.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering i Tranås. Tillträde omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan och övrig information

I denna rekrytering samarbetar Strömsholmen AB med Unik Resurs. Vi önskar därför få din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 21/10. Glöm inte att i ett personligt brev motivera varför just du skulle passa för denna tjänst. För ytterligare information, kontakta rekryteringskonsult Caroline Bruhammar på 0704-84 00 36, caroline.bruhammar@unikresurs.se

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard