Lediga jobb

Produktions- och underhållschef
Publicerad: 2018-10-29 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtSurahammar
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-11-19
Företagspresentation

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors.

SSABs verksamhet i Virsbo tillverkar konstruktionsrör, specialrör och bergbultar för bergförstärkning (ERB). Företaget har idag cirka 50 anställda i orten Virsbo i Västmanland. Verksamheter tillhör SSAB Special Steels som in sin tur ingår i stålkoncernen SSAB. Våra kunder finns runt om i hela världen.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som produktions- och underhållschef ansvarar du för att upprätthålla, förbättra, utveckla och kvalitetssäkra våra produktions- och underhållsprocesser. I ditt ansvar ingår också produkt- och leveranskvalitet samt se till att rätt resurser finns tillgängliga. I produktions- och underhållsorganisationen arbetar ca 40 personer, varav en avsnittschef och en processutvecklare. Produktion och underhåll bedrivs både under dagtid och i skiftarbete.

Du har ett arbetsmiljöansvar för dina medarbetare enligt arbetsmiljödelegering samt för maskinparken. Du ansvarar för att upprätta fullständig produktions- och underhållsbudget samt följa upp utfallet och vidtaga korrigerande åtgärder vid behov. Vidare ansvarar du för att säkerställa hög teknisk tillgänglighet på maskinpark, service och underhåll av maskiner samt utveckling av metoder för att förbättra maskinernas leveransförmåga. Som produktions- och underhållschef skall du bedriva förbättringsarbeten och svara för den dagliga styrningen genom aktivt arbete enligt SSAB ONE. (Lean). Du säkerställer att verksamheten arbetar aktivt med ”ordning & reda”, så att säkerhet, trivsel, arbetsmiljö bidrar till att nå avdelningens mål och minska de långsiktiga underhållskostnaderna. I uppdraget ingår även att delta i styrgrupper för framtagning av nya produkter med ansvar för maskinagendan och personalresurser inom avsnittet. Befattningen är direkt underställd platschefen och du ingår i ledningsgruppen. Placering Virsbo.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom området, t.ex. högskoleexamen inom maskinteknik. Du har arbetslivserfarenhet från tillverkande industri och arbetat som chef minst tre år. Du har kunskap i industriella flöden och en gedigen förståelse för hur tillverkning hänger ihop från order till leverans i en komplex produktionsverksamhet. Det är en merit om du tidigare ansvarat för en underhållsverksamhet. Vi förutsätter att du har goda kunskaper, muntligt och skriftligt, i det svenska språket samt behärskar engelska i tal och skrift.

Du utmanar status quo, söker nya perspektiv och initierar förändrings- och utvecklingsinsatser. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt. Viktigt är att kunna ta initiativ inom ramarna, driva processer framåt och ha förmågan att ta egna beslut. Du förmedlar, såväl skriftlig som muntlig information på ett tydligt och enkelt sätt. Du lyssnar på ett effektivt sätt och försöker först förstå och sedan förstås.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt cv.

Ansvarig konsult är Stefan Bölin och nås på 076-778 15 01 eller på stefan.bolin@unikresurs.se

Välkommen!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard