Lediga jobb

Driftchef inom fastighet till Service- och teknikförvaltningen
Publicerad: 2018-11-01 
ArbetsgivareMjölby Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtMjölby
Platser1
Sista ansökningsdatum2018-11-25

Vill du leda, driva och utveckla fastighetsdriften av Mjölby kommuns fastigheter? Då kan du vara vår nya Driftchef!

Om arbetsplatsen och avdelningen:

Mjölby kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Här har man nära till varandra och till resten av världen. Kommunikationerna är utmärkta.

Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Här är det enkelt att leva ett gott liv. Vill du veta mer om Mjölby kommun? Klicka dig isåfall vidare till www.mjolby.se.

Service- och teknikförvaltningen styrs av tekniska nämnden och har ansvar för förvaltning och utveckling av kommunens fastigheter, gator, parker, vatten, avlopp och avfall. Man ansvarar också för måltidsservice och lokalvård. Förvaltningen består av fem olika avdelningar samt en projektenhet som hanterar investeringsprojekt på uppdrag av de olika avdelningarna.

I takt med kommunens tillväxt satsar kommunen på stadsmiljöutveckling, nya investeringsprojekt och ny teknik för att ligga i framkant inom våra verksamhetsområden. Medarbetarnas engagemang och gedigna kunskap bidrar till långsiktigt hållbara lösningar för miljön och för dem som man är till för – de som bor och verkar i kommunen.

På fastighetsavdelningen, som du kommer att tillhöra, arbetar 22 medarbetare. Avdelningen ansvarar för nybyggnation, om- och tillbyggnader samt drift och underhåll av kommunens fastigheter men även andra anläggningar såsom badplatser, elljusspår och idrottsplatser.

I och med den expansion som kommunen är inne i med många komplexa och intressanta investeringsprojekt kommer också förvaltningsvolymen att öka avsevärt – de knappt 200 000 kvadratmeter som man har idag kommer inom några år att utgöra cirka 240 000 kvadratmeter. Det innebär att Mjölby kommun behöver arbeta med att utveckla och stärka sina arbetsmetoder samt användningen av digitala verktyg för att bli ännu bättre och mer professionella inom fastighetsförvaltning.

Arbetsuppgifter:

Som driftchef har du det övergripande ansvaret för tillsyn och skötsel samt felavhjälpande underhåll av kommunens fastigheter. Gatu- och parkavdelningen hanterar drift och anläggning av fastighetsavdelningens fastighetsmark på uppdrag av fastighetsförvaltningen. Du är underställd fastighetschefen och är ansvarig för fastighetsavdelningens driftenhet med 14 medarbetare. Arbetet som driftchef innefattas av ekonomiskt resultatansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar. Du har också direkt ansvar för att lagar, tillstånd och andra regler följs.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • Planera och leda det dagliga arbetet i fastigheterna avseende teknisk drift och fastighetsskötsel
  • Ta del i arbetet med upphandling av ramavtal
  • Följa upp att beställda arbeten utförs med god kvalitet och enligt uppställd tidplan
  • Delta i framtagande av underhållsplaner för fastigheterna
  • Aktivt delta i utvecklingen av rutiner, fastighetssystem mm
  • Ha fortlöpande kontakter och samarbete med ramavtalsentreprenörer, konsulter, hyresgäster och kommunens fastighetsförvaltare. Du samarbetar även med övriga förvaltningars lokalsamordnare.

För hantering av tillsyn och skötsel, felanmälan och arbetsorder, underhållsplanering m m använder kommunen fastighetssystemet Incit Expand.

Din profil:

Vi söker dig som har högskole- eller ingenjörsutbildning med inriktning mot drift- och fastighetsteknik eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du ska ha arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet med t ex. arbetsledning, fastighetsdrift, underhållsplanering, energi- och miljöarbete i fastigheter och budgetansvar. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du har även goda datakunskaper och är van vid att arbeta administrativt och uttrycka dig väl.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en engagerad ledare som tillsammans med medarbetarna kan utveckla verksamheten. Du har en god kommunikativ förmåga och kan bygga goda relationer. Du är duktig på att planera verksamheten och drivs av att arbeta resultatorienterat.

Vi erbjuder dig både en individuell introduktion och ett gemensamt introduktions- och grundutbildningsprogram för nya chefer i kommunen, som tillsammans kommer ge dig goda förutsättningar i din nya chefstjänst.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Urval och intervjuer sker löpande. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Ansök senast:   2018-11-25

Denna rekrytering är ett samarbete med Unik Resurs, som tar emot ansökningar och svarar på frågor. Mjölby kommun undanber sig all övrig extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson, Unik Resurs:

Rekryterare Mindy-Li Nixon via mindy-li.nixon@unikresurs.se alternativt tel: 0704-91 62 58. 

Facklig företrädare

Bo Hallberg, Vision, telefon 0142-851 30

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard