Lediga jobb

Converting Production Manager
Publicerad: 2019-01-11 
ArbetsgivareSofidel Sweden AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtKisa
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-01-27
Produktionschef till Sofidels konverteringslina i Kisa

Sofidel Sweden AB i Kisa är ett framgångsrikt företag inom processindustrin och tillverkar mjukpapper, tissue, som sedan konverteras till färdig konsumentprodukt på plats eller hos andra konverterare inom Sverige och på den internationella marknaden. Sedan sommaren 2010 ingår Sofidel Sweden AB i den italienska koncernen Sofidel som är näst störst på den europeiska tissuemarknaden med 6000 anställda och en omsättning på drygt 1,8 miljarder euro.

Sofidel arbetar för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Här vill man att medarbetarna ska vara delaktiga i att skapa en arbetsplats som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. Sofidel står inför en spännande utvecklingsresa framåt, och nu söker vi en driven Produktionschef till Sofidels konverteringslina som vill vara med på den resan.

Är du den vi söker? 

 

Produktionschef konverteringslina

I rollen som produktionschef för Sofidels konverteringslina kommer du att ansvara för de på ett säkert sätt för både människa och miljö förädlar sin tissue till slutprodukter som toalett- och hushållspapper på ett effektivt sätt med rätt kvalitet. Ditt ansvar börjar då tissuen lämnar pappersbruket och går in i din lina och slutar när konverteringen är genomförd, slutprodukten är paketerad och går till vårt lager.

Dina huvuduppgifter är att;

  • Alltid sätta säkerheten först
  • Leda, utvärdera och utveckla din personal
  • Konvertera tissue till paketerad slutprodukt till en så låg kostnad som möjligt i enlighet med Sofidels principer och värderingar
  • Driva ständiga förbättringar avseende både kostnadseffektivitet i din egen verksamhet och utifrån satta mål i samarbete med logistik på kundservicenivå.
  • När du du är varm i kläderna delta i produktutveckling, testning och teknisk utveckling

I rollen som produktionschef för konverteringslinan rapporterar du direkt till Platschefen och du har själv idag direkt personalansvar för 30 medarbetare i tre skift. Samtal förs om att låta de Lineleaders som finns ta personalansvar för sina grupper, men detta är under dialog. Utöver platschefen och dina skiftledare kommer du att arbeta nära säkerhetsansvarig, kvalitetschef, HR, planering, inköp, logistikchefen, produktionstekniker och marknad/sälj.

Sofidel verkar för personlig utveckling tillsammans med bolaget och ser gärna sökande som vill utvecklas i den lokala verksamheten först och därefter i någon av Sofidels siter globalt på sikt. Detta är dock naturligtvis inget krav. Dock kommer rollen innebära en hel del kontakt med andra produktionssiter runt om i världen.

Vem är det vi söker som person?

Vi söker dig som med situationsanpassat ledarskap har förmågan att i en skiftmiljö locka fram det bästa ur varje medarbetare och team. Du vågar fatta beslut, ser och planerar för dess konsekvenser och säkerställer att resurser finns på ett rimligt sätt för att nå er mål. Du är resultatorienterad och identifierar och är beredd att agera på olösta frågor. Du har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv och prioriterar helhet framför detaljer, men har ändå förmågan att sätta dig in i detaljer vid behov. Du kommunicerar rakt och tydligt och har förmågan att förklara även komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt. Slutligen är du välmedveten om dina egna styrkor och var du behöver stöd från andra för att ni tillsammans ska prestera som bäst.

Vad har du med dig i utbildning, erfarenhet och kunskaper?

Naturligtvis är personlig lämplighet avgörande, men det finns ett antal skallkrav för att fylla rollen. Dessa är;

Utbildning skallkrav

  • Du har som minst en treårig universitets- eller högskoleutbildning med inriktning produktion, maskinteknik, automation eller liknande.

Erfarenhet skallkrav

  • Du har minst tre års erfarenhet industri med stor del automatiserad produktion, gärna automotive eller motsvarande.

Kunskap skallkrav

  • Ständiga förbättringar och grundkunskap lean.
  • Svenska och engelska flytande i tal.
  • Du har körkort B
Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! 

Glöm inte att uppdatera dina uppgifter i ditt CV samt motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. 

OBS! För den här tjänsten vill kunden att både CV och personligt brev ska skrivas på engelska.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare nedan.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är;

Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se, 070-774 01 31

Jonas Henrikson, jonas.henrikson@unikresurs.se

 

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard