Lediga jobb

Engagerad och driven processingenjör hos masugnar
Publicerad: 2018-12-21 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-01-27
Företagspresentation

För dig som vill vara med där det händer

Vi söker en engagerad och flexibel/driven ingenjör till våra masugnar i Oxelösund för arbete med såväl operativa utmaningar i produktionens hetluft som utvecklingsprojekt. Du kommer även vara en del i omställningen mot fossilfri ståltillverkning. Placeringsort Oxelösund.

Hos oss på SSAB får du möjlighet att utvecklas både som människa och yrkesperson genom vår nationella och globala arena. Vi erbjuder dig en chans att få vara med på vår spännande resa där vi, som världens första stålföretag, tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Vi värdesätter hållbarhet i våra produkter och processer men även hållbarhet mellan arbete och privatliv.

I Oxelösund finns två av världens mest CO2-effektiva masugnar vilka producerar råjärn i världsklass. Vi fortsätter kontinuerligt att utveckla processen för att bli än mer material- och energieffektiva. Huvudprocesserna sträcker sig över koksverk, masugnar, LD-ugn, VTD, stränggjutning och ämnesskärning. Som processingenjör på Processutveckling Metallurgi tillhör du ett stabsteam på 16 personer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Processutveckling inom Metallurgin söker ingenjör som är ute i hetluften i produktionen och tillsammans med drift och underhåll löser dagliga produktionsavvikelser. Som ingenjör på masugnen är du även ansvarig för processtyrningen.

Du initierar och driver även utvecklingsprojekt för att möta behoven som ställs på processen i form av effektivare processföring. Då SSAB beslutat att gå mot en fossilfri ståltillverkning kommer du att vara en del i denna omställning.  

I rollen ingår förutom den mer kortsiktiga kvalitetssäkringen även långsiktiga kvalitets- och utvecklingsfrågor inom processerna. Du kommer även att ingå i forskningsprojekt tillsammans med högskolor och forskningsinstitut.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av allt från teori till praktiskt tillämpat arbete och med en positiv inställning tar dig an olika typer av frågeställningar i samarbete med andra. Du trivs med att samarbeta med andra och kan på ett pedagogiskt sätt ta en idé och göra den till verklighet. Då ditt arbete bygger på att förmedla kunskap till olika avdelningar och roller läggs stor vikt vid dina personliga och sociala egenskaper. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är civilingenjör eller har akademisk utbildning inom metallurgi, kemi eller motsvarande kunskaper.

Vi erbjuder
Möjlighet till mångsidiga och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande produktion där innovation och ständiga förbättringar tar oss närmare en fossilfri ståltillverkning. Det är i denna process vi börjar tillverka världens mest hållbara stålprodukter och du kommer vara med att förbättra denna process.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard