Lediga jobb

Processingenjör inom VA och Avfall
Publicerad: 2019-01-04 
ArbetsgivareMjölby Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtMjölby
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-01-27


Vill du vara med och leda utvecklings- och förbättringsarbetet inom området process? Då kan du vara Mjölby kommuns nästa Processingenjör!

Mjölby kommun är expansiv med strax över 27 000 invånare. Här är det nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Här är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om kommunen? 
Besök www.mjolby.se

Arbetsplatsbeskrivning

Service- och teknikförvaltningen har ansvar för förvaltning av kommunens fastigheter, gator, vatten, avlopp, skogar och grönytor. VA- och avfallsavdelningen är en enhet i Service- och teknikförvaltningen. Vi är drygt 30 medarbetare fördelat på VA/avfallschef, processingenjör, miljöutredare, miljöingenjör, abonnentingenjör, drifttekniker. Vi levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om avfallshanteringen för Mjölby kommuns invånare. Mjölby kommuns medarbetare har gedigen kunskap och engagemang för miljön vilket bidrar till en hållbar utveckling. Man satsar på ny teknik och utveckling för att kunna ligga i framkant inom sina verksamhetsområden.

Arbetsbeskrivning

Du tillhör arbetsgruppen som ansvarar för drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar. Tjänsten är lokaliserad vid Mjölkulla avloppsreningsverk i Mjölby som utgör samlingspunkt för alla inom gruppen. Tillsammans ser ni till att producera och leverera rent dricksvatten av god kvalité till kommunens invånare samt tar hand om och renar avloppsvattnet i kommunen.

Som processingenjör arbetar du med utveckling och optimering av vatten- och avloppsreningsprocesser samt stödja och utveckla driftpersonalen i processtekniska frågor.

Du ska tillsammans med din chef ansvara för att leda utvecklings- och förbättringsarbetet inom området process. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av processoptimering, förbättringsarbeten riktad mot minskad energi- och kemikalieförbrukning samt medverka med processkunskap vid om- och tillbyggnadsprojekt inom avdelningen. I detta ingår även uppföljning av förändringar efter genomförda projekt.

Arbetsuppgifterna innefattar även villkorsefterlevnad för reningsverk, upprättande av miljörapporter och myndighetskontakter.

Kvalifikationer

Du är högskoleutbildad med inriktning mot VA, kemi, process, drift eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Några års erfarenhet från VA-branschen, alternativt processindustrin är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är engagerad och bra på att samarbeta med andra men kan arbeta självständigt och kommer med egna initiativ. Du är ansvarsfull men kan vara flexibel och agera snabbt när det behövs. Du är trygg i externa och interna kontakter. Du behöver även vara noggrann och analytisk.

Vårt erbjudande

Mjölby kommun erbjuder dig en arbetsplats med arbetsglädje och bra arbetsmiljö. Du får ett individuellt introduktionsprogram och en mentor som gör att du får goda förutsättningar att komma in i ditt nya arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Urval och intervjuer sker löpande. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Denna rekrytering är ett samarbete med Unik Resurs, som tar emot ansökningar och svarar på frågor. Mjölby kommun undanber sig all övrig extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Ansök senast:   2019-01-27

Kontaktperson, Unik Resurs:

Rekryterare Mindy-Li Nixon via mindy-li.nixon@unikresurs.se alternativt tel: 0704-91 62 58. 

Mjölby kommun undanber sig all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson, Mjölby kommun:

Leif Andersson, Driftchef VA-verk, 0142-366122

leifg.andersson@mjolby.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard