Lediga jobb

Miljöingenjör inom VA och Avfall
Publicerad: 2019-01-04 
ArbetsgivareMjölby Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtMjölby
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-01-27

Har du ett stort engagemang för miljön och vill vara med och bidra till en hållbar utveckling? Då kan du vara Mjölby kommuns nästa Miljöingenjör inom VA och Avfall!

Mjölby kommun är expansiv med strax över 27 000 invånare. Här är det nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Här är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om kommunen? 
Besök www.mjolby.se

Arbetsplatsbeskrivning

Service- och teknikförvaltningen har ansvar för förvaltning av kommunens fastigheter, gator, vatten, avlopp, skogar och grönytor. VA- och avfallsavdelningen är en enhet i Service- och teknikförvaltningen. Vi är drygt 30 medarbetare fördelat på VA/avfallschef, processingenjör, miljöutredare, miljöingenjör, abonnentingenjör, drifttekniker. Vi levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om avfallshanteringen för Mjölby kommuns invånare. Mjölby kommuns medarbetare har gedigen kunskap och engagemang för miljön vilket bidrar till en hållbar utveckling. Man satsar på ny teknik och utveckling för att kunna ligga i framkant inom sina verksamhetsområden.

Arbetsbeskrivning, Miljöingenjör inom VA och Avfall

Du kommer i första hand att arbeta som ansvarig för uppströmsarbetet och se till att kommunen följer upp de kriterier som gäller för reningsverkets Revaq-certifiering. Utöver det kommer du även att vara behjälplig med arbetet kring införande av kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösystem på avdelningen, vilket bland annat innebär att genomföra riskanalyser samt ta fram rutiner och ledningsdokument. Denna tjänst inkluderar även ett ansvar för kemikaliehanteringen på reningsverket och se till att kemikaliehanteringssystemet kontinuerligt uppdateras.

Kvalifikationer

Du har en universitets-/högskoleexamen med inriktning mot miljö eller liknande och erfarenhet inom området. Du har kunskap om VA-tjänstlagen och har praktisk erfarenhet av uppströmsarbete. Du har även erfarenhet av kemikaliehantering och riskanalysarbete. Du har arbetat några år, gärna inom kommunal eller statlig sektor. Det är meriterande om du tidigare arbetat med certifieringssystemet Revaq samt har erfarenhet av andra ledningssystem.

B-körkort är ett krav.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ, saklig och serviceinriktad. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan hantera snabba omställningar, det är därför viktigt att kunna vara drivande, effektiv och driftig i sådana situationer.

Vårt erbjudande

Mjölby kommun erbjuder dig en arbetsplats med arbetsglädje och bra arbetsmiljö. Du får ett individuellt introduktionsprogram och en mentor som gör att du får goda förutsättningar att komma in i ditt nya arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Urval och intervjuer sker löpande. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Denna rekrytering är ett samarbete med Unik Resurs, som tar emot ansökningar och svarar på frågor. Mjölby kommun undanber sig all övrig extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Ansök senast:   2019-01-27

Kontaktperson, Unik Resurs:

Rekryterare Mindy-Li Nixon via mindy-li.nixon@unikresurs.se alternativt tel: 0704-91 62 58. 

Mjölby kommun undanber sig all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson, Mjölby kommun:

Leif Andersson, Driftchef VA-verk, 0142-366122

leifg.andersson@mjolby.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard