Lediga jobb

Key Account Manager (KAM) med säljansvar, Kristinehamn
Publicerad: 2019-01-17 
ArbetsgivareMotala Verkstad Group AB
UppdragstypRekrytering
OmrådeEkonomi/ Marknad
OrtKristinehamn
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-02-17
Key Account Manager (KAM) med säljansvar

Motala Verkstad Group AB är Sveriges kanske äldsta startup företag med rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822. Vi har en tydlig vision att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare. Vi söker nu en engagerad Key Account Manager (KAM) som delar vår övertygelse och ambition.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi ska forma framtidens produktionspartner i Sverige och vi vill att du ska vara del av den utvecklingen. Vi erbjuder dig ett varierande jobb i en dynamisk, industriell miljö som präglas av vårt motto starkare tillsammans. Vårt uppdrag är att bygga vår koncern med 25-30 % årlig tillväxt och god lönsamhet och du liksom alla andra i verksamheten kommer ta aktiv del i det arbetet. Med både personligt ansvar, mandat och alla möjligheter att påverka för att vi ska lyckas.

Placeringsorten kan baseras antingen i Motala eller Kristinehamn baserat på din utgångspunkt. Tjänsten innebär att du kommer röra dig mellan alla våra olika enheter.

Tjänsten omfattar huvudsakligen ett ansvar för att både förvalta och i synnerhet utveckla befintlig kund. I tjänsten finns också en förväntan på nykundsbearbetning, men KAM-delen är huvuduppgiften

För att kunna möta och förstå kundens behov krävs din kunskap och förståelse för det vi erbjuder oss vara – en produktionspartner. De viktigaste arbetsuppgifterna i tjänsten är att:

 • Fånga kundbehov i en förtrolig och kontinuerlig dialog med kunden.
 • Räkna på och offerera på uppkomna behov, följa upp och driva affären i mål.
 • Ansvara för en ärlig och uppriktig dialog avseende leveranskvalitet och leveranskapacitet.
 • Sätta försäljningsbudget per kund, följa upp och implementera aktiviteter.
 • Förhandla avtal, förlängningar, analysera skrivelser, agera på otydligheter.
 • Tillse att en god överlämning sker till produktion (Kundprojektledare) och därefter agera på signaler från kundprojektledare/produktionen (som driver intern uppföljning) mot kund.

Som KAM ansvarar du således för hela flödet i säljcykeln, då det är du som möter kunden från första kontakt till slutleverans. Det är mycket viktigt att du förstår verksamheten för att kunna identifiera och svara på produktionstekniska frågor och kunna räkna på både befintliga och nya affärer. Du är dock inte ensam: i säljteamet finner du flera säljare/KAM, affärsutvecklare, offertingenjörer och kundprojektledare samt en säljchef. Alla med sin inriktning och sin expertis men alla med vetskapen att vi är starkare tillsammans. Tillsammans driver ni försäljningen framåt och utvecklar verksamheten.

Säljarbetet sker primärt ur två perspektiv. Dels ur ”Inifrån och ut” där tillgänglig kapacitet i produktionen beläggs med Kundbehov, och då oftast med ett kortare perspektiv. Dels ur ”Utifrån och in” där Kundbehov identifieras som passar vår specifika förmåga på längre sikt. Båda perspektiven är viktiga och kräver genuin förståelse för både Motala Verkstad Groups förmåga och Kundens behov samt hur de kan mötas på bästa sätt genom mottot starkare tillsammans.

Vem är det vi söker?

Vi söker dig med gedigen affärsförståelse för vad vi gör och med förmågan att etablera hög trovärdighet och förtroende för både dig själv och din verksamhet. Detta genom ditt industriella kunnande, konsekventa agerande såväl internt som externt samt genom den tydlighet, metodik och samarbete du bygger upp. Både med ditt säljteam och med övriga organisationen liksom våra kunder.

För att lyckas med detta vill vi att du har;

 • Gedigen erfarenhet (minst 5 år) från tillverkande industri, produktionsnära  befattning
 • Någon form av kommersiell koppling i den erfarenhet du har (exempelvis leveransuppföljning, avtals- eller inköpsfrågor eller liknande)
 • Varit delaktighet i eller ansvarat för offertarbete
 • Produktionsteknisk kunskap
 • Viss kunskap/förståelse för planering/beredning
 • Förmåga att läsa och tolka ritningsunderlag och ritningar
 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Det finns naturligtvis fler kunskaper och erfarenheter som kan vara meriterande, men dessa är de centrala.

Som person agerar du utifrån ett helhetsperspektiv med kunskap om den egna organisationen, konkurrenter och marknad och tar initiativ även i komplexa miljöer. Du har tydligt resultatfokus och arbetar strukturerat och uthålligt mot satta mål och triggas av utmaningen. Du utvecklar nätverk på olika nivåer och hanterar olika sociala situationer med självförtroende. Du har också en god förmåga att hantera oväntade situationer med bevarat lugn och fokus, agera konsekvent och snabbt lyfta potentiella problem. Du etablerar långsiktiga kundrelationer och säkerställer lösningar som korresponderar till kundens behov. Du har förmåga att lyssna på andra och bygga vidare på det som diskuteras. Du kommunicerar tydligt och enkelt och skiljer tydligt på fakta och egna tyckanden.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Ansökan tar vi helst emot genom att du registrerar dig i vår databas. Om du tycker att detta är känsligt tar vi emot din ansökan via personligt mail till mindy-li.nixon@unikresurs.se.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta ansvarigt rekryteringsteam Jonas Henrikson eller Mindy-Li Nixon. Oss når du lättast via; 

jonas.henrikson@unikresurs.se respektive mindy-li.nixon@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag. Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

#MP

 

 


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard