Lediga jobb

Produktionschef för ämneshanteringen
Publicerad: 2019-01-29 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-02-24

Vi söker nu en god ledare som vill vara mitt i produktionens hetluft i rollen som Produktionschef för ämneshanteringen på SSAB i Oxelösund. Är du den vi söker?

Vad erbjuder SSAB dig?

SSAB är på den globala marknaden en ledande producent av avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål. De utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSAB:s produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet på cirka 8,8 miljoner ton stål med kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i en rad andra länder. SSAB erbjuder dig en möjlighet att få vara med på deras spännande resa att som världens första stålföretag ta klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Avsnittet ämneshanteringen är en stor del av den övergripande visionen ”en starkare, lättare och mer hållbar värld” då det är där de förädlar stålet mot visionen.

Vad innebär rollen?

SSABs produktion i Oxelösund går dag som natt och sysselsätter mer än 2000 medarbetare. Ämneshanteringen är den del av stålverket som skär till ämnen från gjutsträngen och som synar och kvalitetssäkrar stålet innan vidare bearbetning.

I rollen som produktionschef för ämneshanteringen befinner du dig mitt i produktionens hetluft där du utifrån en närvarande operativ chefsroll leder, motiverar och engagerar dina medarbetare. Du arbetar med daglig styrning och förbättring genom självstyrande skiftlag i nära samarbete med processutvecklare, produktionstekniker och underhåll. Du ansvarar för att upprätthålla och utveckla en effektiv tillverkningsprocess, följa upp och agera på avvikelser och driva orsaksutredningar. Du deltar aktivt i budgetarbetet samt i förbättringsarbetet och har ett stort fokus i utvecklingen av dina medarbetare, både som lag och individer och du arbetar proaktivt med arbetsmiljö- och säkerhet.

För att lära känna verksamheten och personalen kommer du ges möjlighet att delta i produktionens dagliga arbete under din introduktion och därigenom få en god inblick i processen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt. När det inte går som planerat har du förmågan att fortsätta med samma engagemang och fokus i den nya riktningen. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan ställa krav på din omgivning. Du är väl medveten om dina styrkor och använder dessa aktivt, men du vet också i vilka delar du behöver ta hjälp av andra. Du är en problemlösare som tar reda på de svar du behöver för att hitta en lösning. Du har förmågan att kunna prioritera dina uppgifter, men du kan även byta fokus när förutsättningarna ändras. Genom att ta egna initiativ agerar du när andra tvekar och driver olika frågor framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen behöver du ha:

• Minst tre års arbetsledande eller samordnande erfarenhet i produktion
• God produktions- och/eller processteknisk förståelse
• Datorvana
• Grundkunskaper i Excel
• God svenska i såväl tal som skrift

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare nedan.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är;

• Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se eller 070-774 01 31
• Jonas Henrikson, jonas.henrikson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

#mp


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard