Lediga jobb

HR statistiker till SSAB
Publicerad: 2019-01-10 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeHR/ Organisation
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-02-04
Företagspresentation

Hos oss på SSAB får du möjlighet att utvecklas både som människa och yrkesperson. Vi erbjuder dig en chans att få vara med på vår spännande resa där vi, som världens första stålföretag, tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Vi värdesätter hållbarhet i våra produkter och processer men även hållbarhet mellan arbete och privatliv. SSAB har som stor global aktör möjlighet att erbjuda karriär både inom och utom Sverige för dig som drivs av det. Om du mer söker efter det balanserade familjelivet finns det med. Generösa friskvårdsmöjligheter, bra förmåner, möjlighet till visst distansarbete och flexibla arbetstider är också en del av erbjudande.

Nu söker SSAB en HR Statistiker.

Trivs du med att hantera siffror och analysera och lösa problem, ofta under tidspress? Tycker du om att arbeta självständigt och driva utveckling och förbättringar? Då kan du vara den vi söker.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

HR Shared Services söker nu en HR Statistiker som kommer ingå i vårt HR IT-team med placeringsort Oxelösund. Arbetet innebär att du ansvarar för SSABs HR-statistik såväl globalt som lokalt i Sverige.

Du kommer göra en del månatliga fasta rapporter som levereras till olika intressenter inom företaget. Du kommer också vara behjälplig med att ta fram speciella analyser och utredningar samt delta i projekt.

I arbetet ingår att du skaffar dig goda kunskaper om våra HR-system och processer. Det är viktigt med förståelse för intressenternas behov då de är beroende av att få rapporterna i tid.

Rapporteringen görs idag med hjälp av Excel men en viktig del av arbetet är också att delta i ett projekt för utveckling av framtida rapporteringssystem.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot statistik eller stor erfarenhet av en liknande roll. Du klarar att arbeta med stora datamängder och du har mycket goda kunskaper i Excel. Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Som person är du självgående, ansvarstagande, nyfiken och kommunikativ. Du är pedagogisk i din dialog och under presentation gentemot andra samt känner dig bekväm att tala inför mindre och större grupper. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och analytisk samt har ett intresse för egen utveckling. Arbetet innebär också att du kommer att samverka med flera olika personer vilket kräver att du har en god samarbetsförmåga.

Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete. Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

 

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard