Lediga jobb

Processingenjör Råmaterial till SSAB
Publicerad: 2019-02-05 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-02-24
Företagspresentation

För dig som vill vara med där det händer:

Vi söker en engagerad och driven teknikintresserad kemist med ansvar för råmaterial i Oxelösund. Du kommer att arbeta med såväl operativa utmaningar i produktionens hetluft som utvecklingsprojekt.

Hos oss på SSAB får du möjlighet att utvecklas både som människa och yrkesperson genom vår nationella och globala arena. Vi erbjuder dig en chans att få vara med på vår spännande resa där vi, som världens första stålföretag, tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Vi värdesätter hållbarhet i våra produkter och processer men även hållbarhet mellan arbete och privatliv.

I Oxelösund finns två av världens mest CO2-effektiva masugnar vilka producerar råjärn i världsklass. Vi fortsätter kontinuerligt att utveckla processen för att bli än mer material- och energieffektiva. Huvudprocesserna sträcker sig över koksverk, masugnar, LD-ugn, VTD, stränggjutning och ämnesskärning.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Tillsammans med kollegor ansvarar du bl a för att delta i beslut om vilka råvaror vi ska köpa in samt säkra tekniska specifikationer i kontrakt. Du kommer att budgetera inköpsvolymer, lager och pris för kokskol, och koks. Du tar fram hemtagningsplaner för kokskol och koks samt följer upp kvalitetsutfall på erhållna leveranser samt producerad koks. Du kommer också att utvärdera potentiellt nya kol och kokssorter.

Du kommer också att följa kvalitetsparametrar och initiera åtgärder om dessa avviker från normalläge. Du deltar i alternativt leder förbättringsgrupper inom avdelningen koksverk samt deltar i koncerngemensamma hemtag och lagerplaneringsplaner.

 

 

        


Din profil

Du är högskoleutbildad inom kemi med teknikintresse. Vi ser gärna att du är ingenjör. Det är starkt meriterande om du har allmän koksverks-, masugns och stålverkskännedom.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från processmiljö men det är inget krav. Du måste ha god svenska och engelska i tal och skrift. Du är van med analysutvärderingsarbete. För att lyckas måste du kunna samarbeta med kollegor både enskilt och i grupp samt med uppdragsgivare.

Vi kommer att fästa stor vikt vid kompetenser som planering, självkännedom, problemlösning, resultatorientering samt relationsbyggande.

Vi erbjuder
Möjlighet till mångsidiga och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande produktion där innovation och ständiga förbättringar tar oss närmare en fossilfri ståltillverkning. Det är i denna process vi börjar tillverka världens mest hållbara stålprodukter och du kommer vara med att förbättra denna process.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Peter Ardenfors och nås på 0727-443495 eller på peter.ardenfors@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard