Lediga jobb

Produktionschef för stränggjutningen
Publicerad: 2019-01-31 
ArbetsgivareSSAB EMEA AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtOxelösund
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-02-24

Till SSAB:s stålverk i Oxelösund söker vi nu en driven ledare till rollen som produktionschef för Stränggjutningen, det avsnitt i vilket det flytande stålet överförs i fast form.

Vad erbjuder SSAB dig?

SSAB är på den globala marknaden en ledande producent av avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål. De utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSAB:s produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet på cirka 8,8 miljoner ton stål med kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i en rad andra länder. SSAB erbjuder dig en möjlighet att få vara med på deras spännande resa att som världens första stålföretag ta klivet mot en fossilfri ståltillverkning.

Vad innebär rollen?

SSAB:s produktion i Oxelösund går dag som natt och sysselsätter mer än 2000 medarbetare. Stränggjutningen är den del av stålverket där stålet överförs från flytande till fast form. Det är en process med mycket uppföljningsparametrar och en tämligen komplex process i sig. Avsnittet har en tämligen stor grupp operatörer vilket ställer specifika krav på dig som chef att se alla medarbetare trots stora grupper och skiftgång. Baserat på detta och att skiften är självgående är din kommunikation och arbetsmetodik, hur du kommunicerar förväntningar och följer upp, avgörande för resultatet. Rollen är en produktionschefsroll där ledarskapet är i fokus, helt nödvändigt baserat på personalstyrkans storlek.

Du arbetar med daglig styrning och förbättring genom dina självstyrande skiftlag i nära samarbete med gruppombud i skiftlagen, processutvecklare, produktionstekniker och underhåll, liksom naturligtvis din närmaste chef. Du ansvarar för att upprätthålla och utveckla en effektiv tillverkningsprocess, följa upp och agera på avvikelser och driva orsaksutredningar. Du deltar aktivt i budgetarbetet samt i förbättringsarbetet och har ett stort fokus i utvecklingen av dina medarbetare, både som lag och individer och du arbetar proaktivt med arbetsmiljö- och säkerhet.

För att lära känna verksamheten och personalen kommer du ges möjlighet att delta i produktionens dagliga arbete under din introduktion och därigenom få en god inblick i processen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt, men också hantera när saker inte riktigt går som de ska och i det läget upprätthålla engagemang och målfokus. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan både kommunicera förväntningar och ställa krav på din omgivning. Du är väl medveten om dina styrkor och använder dessa aktivt, men du vet också i vilka delar du behöver ta hjälp av andra. Du har lätt att se strukturer och samband även i komplexa situationer, något du har nytta av när du gör orsaksanalyser. Du har förmågan att kunna prioritera dina uppgifter, men du kan även byta fokus när förutsättningarna ändras. Genom att ta egna initiativ agerar du när andra tvekar och driver olika frågor framåt. Du vill vara med och påverka. Inte bara operativt utan också taktiskt och strategiskt.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen behöver du ha:

• Minst tre års arbetsledande eller samordnande erfarenhet (inte nödvändigtvis produktion)
• Tidigare erfarenhet från produktions- eller processindustri
• God produktions- och/eller processteknisk förståelse
• Datorvana
• Grundkunskaper i Excel
• God svenska i såväl tal som skrift

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare nedan.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är;

• Sanna Ödenhed, sanna.odenhed@unikresurs.se eller 0704-41 97 51
• Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se eller 070-774 01 31
• Jonas Henrikson, jonas.henrikson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard