Lediga jobb

Kvalitets- och miljöchef
Publicerad: 2019-02-12 
ArbetsgivareSpring System AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeChefstjänster/ Styrelse-uppdrag
OrtTorsås
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-03-05
Företagspresentation


Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, komponenter samt clips. Våra kunder finns i bilindustrin, skog och trädgård, bygg, vitvaror och flera andra branscher. Vår organisation bygger på allas medverkan. Vi strävar efter delaktighet och kreativitet för goda resultat och bra arbetsmiljö. Kunden finns alltid i centrum där goda relationer är nyckelordet.

Spring Systems består av affärsområdena Springs, Wires, Clips och Assembly.

Spring Systems ägs till 100 % av Hagens Spring Group som har produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Kina, med 185 kompetenta medarbetare och kunder över hela världen, främst i Europa, Asien, USA och Mexiko.

Nu söker vi en ny Kvalitets- och miljöchef till Spring Systems i Torsås.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 

Kvalitets- och miljöchefen har det övergripande ansvaret för att leda, driva, utveckla och implementera kvalitets- och miljöarbetet såväl operationellt som strategiskt inom Spring Systems AB i Torsås, i nära samarbete med övriga funktioner inom företaget. I ansvaret ingår bland annat att utveckla företagets ledningssystem som omfattar kvalitetsledningssystem ISO-9001:2015 med fordonsindustrins krav (IATF 16949:2016) samt miljöledningssystemet ISO 14001:2015.

Du ansvarar för att:

  • Öka kunskap och förståelse för kvalitets- och miljöarbetet hos alla anställda.
  • Driva kontinuerlig utveckling av medarbetare samt effektivisera tilldelad process i samarbete med övriga processägare för att säkerställa våra certifikat.
  • Fastställa och följa upp verksamhetsmål samt vid avvikelse korrigera.
  • Planera, leda och fördela arbetet med underställd personal.
  • Arbetet ska ske enligt gällande krav och rutiner i vårt verksamhetssystem (ex. reklamationshantering och PPAP-förfarande).
  • Upprätthålla kontakter med revisionsföretag, ansvara för att interna och externa revisioner samt leverantörsrevisioner genomförs.
  • Koordinera och följa upp rapportering av nyckeltal inom tilldelat ansvarsområde.

Du rapporterar till VDn och ingår i företagets ledningsgrupp. Till dig rapporterar verksamhetens mättekniker. Placeringsort är Torsås där det idag arbetar 65 personer. 

Din profil

 

Du har minst en gymnasieexamen inom teknik, meriterande är om du har en högskoleexamen med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet av kvalitetsledning, där du lyckats utveckla och förbättra kvalitetsområdet med tillhörande personal. Vi ser gärna att du kommer från tillverkningsindustrin eller annan likvärdig verksamhet, även erfarenhet av Lean-arbete ser vi som meriterande.

Du har god allmän teknisk kunskap och kunskap inom systemen ISO-9001 och 14001 med fokus på kvalitet, meriterande är kunskap inom IATF16949. Vidare ser vi att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, meriterande är kunskaper i tyska.

Som person har du god förmåga att påverka andra och ställa mål för din omgivning samt tydliggöra lösningar. Du tar ställning i olika frågor samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du söker nya perspektiv, initierar och driver utveckling. Du har ett affärstänk och lägger ner både tid och energi på att nå önskat resultat. Vidare har du god förmåga att anpassa dig till förändringar och kan bevara ditt lugn och fokus även i tuffa situationer.

Ansök redan idag!


Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Vi jobbar med löpande urval vilket gör att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson och nås på 0700-911403 eller på marie.johansson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs


Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard