Lediga jobb

Strålskyddstekniker
Publicerad: 2019-09-24 
ArbetsgivareCyclife Sweden AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeProduktion/ Process-industri
OrtNyköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-10-24
Cyclife Sweden AB

Vill du få chansen att utvecklas i en spännande roll som Strålskyddstekniker i en organisation med familjär känsla och stor drivkraft? Här får du möjligheten när vi nu söker en Strålskyddstekniker till Cyclife Sweden AB.

Cyclife Sweden AB hanterar och behandlar lågaktivt avfall främst från kärnkraftsindustrin men också andra branscher såsom hälso- och sjukvården. Företaget har världsunik specialistkompetens rörande avveckling av radiologiska anläggningar och hjälper sina kunder att minimera miljöpåverkan från deras radiologiska verksamhet. Värdeord som leder dem framåt i detta arbete är ”framåtanda”, ”utveckling” och ”ansvarstagande för miljön”. Den svenska anläggningen och huvudkontoret är beläget i skärgården utanför Nyköping.

Företaget är en del av det statligt ägda franska Electricitet De France (EDF) och därmed del av en av världens största arbetsgivare och en tung aktör i energisektorn. EDF gör en global satsning inom kärnkraftsavveckling. En satsning som ska göra EDF världsledande inom området och utveckla hanteringen av kärntekniskt avfall globalt för att minimera den miljöpåverkan kärnkraften har och kommer att ha i framtiden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som strålskyddstekniker erbjuds du en varierande och spännande vardag. Ditt arbete handlar om att driva det operativa strålskyddsarbetet genom att stötta produktionspersonal i det dagliga arbetet. Ditt huvuduppdrag är att se till att personal och inhyrda entreprenörer planerar sitt arbete, använder rätt skyddsutrustning och inte sprider kontamination, allt för att minimera dos till personal. Du kommer att arbeta aktivt med förbättringsarbete inom hela verksamheten och bevaka strålskyddsperspektivet i alla processer. Det ingår även administrativt arbete avseende att ta fram underlag, dosprognoser och sammanställningar av strålskyddshändelser samt vara rådgivande i strålskyddsfrågor.

I rollen arbetar du således med strålskyddsrelaterade arbetsuppgifter så som;

  • Förebyggande arbete med minimering av doser till personal och spridning av kontamination
  • Friklassningsarbete
  • Genomföra anläggningskontroller och klassning av lokaler
  • Medverka vid transporter
  • Delaktiga i avfallshantering
  • Dokumentera och ansvara för sammanställning, analyser och mätningar
Vem är det vi söker?

Som person tror vi att du har en god planeringsförmåga och ser nytta i strukturer och processer. Genom en naturlig samarbetsförmåga är du duktig på att skapa relation med människor inom såväl som utanför organisationen. När det inte går som planerat har du förmåga att fortsätta i den nya riktningen med samma fokus, positivitet och engagemang. Vidare har du en god självkännedom och ödmjukhet inför dina styrkor och svagheter. Du är initiativtagande och ser till att saker och ting sker i samband med att du är en god problemlösare och kan hantera oväntade situationer på ett snabbt, effektivt och enkelt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential men för att lyckas i rollen tror vi att du har minst strålskyddsutbildning nivå B samt erfarenhet från processtyrd verksamhet med omfattande regulatoriska bestämmelser. Vi tror att du kommer från antingen kärnkraftsindustrin eller från medicinteknisk verksamhet men även annan processteknisk eller hygienteknisk bakgrund kan vara av intresse. Viktigt är att du har god förståelse för denna typ av verksamhet. Vidare har du god systemvana samt god svenska i tal såväl som skrift. Vi ser även att du behöver kunna kommunicera på engelska i tal och skrift.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Varmt välkommen med din ansökan!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard