Lediga jobb

Teknisk Ledare för SGI:s Miljölaboratorium
Publicerad: 2019-10-02 
ArbetsgivareStatens Geologiska Institut
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-10-24
Statens geotekniska institut (SGI)

Statens geotekniska institut, SGI, är en myndighet under Miljö- och energidepartementet som arbetar med forskning, rådgivning och information inom det geotekniska och miljötekniska området. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Malmö, Göteborg och Stockholm. SGI är en kunskapsintensiv myndighet under ständig utveckling med cirka 90 medarbetare. Nu söker vi en teknisk ledare till vårt Miljölaboratorium i Linköping.

Miljölaboratorieverksamheten utgör en viktig del av SGI:s verksamhet genom att stödja forskning och utveckling inom SGI:s tre verksamhetsområden. Arbetet bedrivs i nära samverkan med handläggare och forskare på SGI och består av laborativt stöd i uppdrag, utveckling och implementering av nya metoder. Miljölaboratoriet är ackrediterat av SWEDAC enligt SS-EN ISO/IEC 17025:2005 och verksamheten är inriktad mot miljökaraktärisering av avfall, jord samt bygg- och anläggningsprodukter. Genom forskning, rådgivning och kunskapsförmedling arbetar SGI med frågor kopplade till effektivare markbyggande, förorenade områden samt samhällets anpassning till klimatförändringen. Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du som Teknisk ledare är ansvarig för arbetsledning av det dagliga arbetet på Miljölaboratoriet avseende resursplanering, fördelning och administration. Du ansvarar för tillämpning och efterlevnad av laboratoriets ledningssystem samt har ansvar för teknisk kvalitet. Idag ligger även ansvaret avseende kvalitetsledare för SGI:s båda laboratorium, miljö- och geoteknik i denna tjänst.

Utöver att vara laborativt stöd i uppdrag ingår även arbetsuppgifter så som;

- Löpande förbättringar och utveckling av befintliga metoder.

- Fakturahantering, registrering och arkivering av inkomna uppdrag.

- Att kalibreringar och provningsjämförelser genomförs samt utvärdering av dessa.

- Granskning och rapportering av resultat.

- Forskning och metodutveckling.

Tjänsten innebär många externa kontakter med myndigheter och kommuner men också kontakter med privata beställare och forskningsaktörer.

Vem söker vi?

Som person har du en god planeringsförmåga och säkerställer att tillräckliga resurser finns att tillgå, samt prioriterar på ett effektivt vis efter uppsatta tidplaner. När det inte går som planerat bibehåller du positivitet och engagemang och fortsätter fokuserat i den nya riktningen. Du har även en ödmjukhet både inför dina styrkor och svagheter. Vidare är du initiativtagande och har en god problemlösningsförmåga där du analyserar samt löser komplexa situationer på ett konstruktivt och effektivt sätt. Du har även en god förmåga att bygga relationer på ett förtroendeingivande sätt såväl inom som utanför organisationen.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet, dock söker vi dig som är högskoleutbildad kemist eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även flera års arbetsledande erfarenhet från laboratorieverksamhet. Meriterande egenskaper är erfarenhet av att arbeta i forskarmiljö, metodutveckling, standardiseringsarbete samt kvalitetsarbete enligt ISO 17025.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är viktigt att du finner glädje i externa kontakter, uppskattar samarbete och kan inspireras av vårt samhällsuppdrag.

För att kunna arbeta hos oss bör du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Statens geotekniska institut (SGI) med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 2019-10-24.

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag då vi har ett löpande urval!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Jenny Askling, jenny.askling@unikresurs.se, 070-484 00 36

Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se, 070-774 01 31

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard