Lediga jobb

Programsekreterare och miljöingenjör, SGI
Publicerad: 2019-10-02 
ArbetsgivareStatens Geologiska Institut
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeKemi/Biologi/ Miljö
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-10-24
Statens geotekniska institut (SGI)

Denna tjänst riktar sig till dig som har flerårig yrkeserfarenhet relaterad till förorenade områden.

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tjänsten kommer att tillhöra avdelning Renare mark. Verksamheten på avdelningen är inriktad mot forskning och utveckling, myndighetsstöd samt kunskapsförmedling. Avdelningen arbetar med att ta fram och implementera ny kunskap om förorenade områden, deponier, förorenade sediment och jordmassor samt materialkarakterisering.

SGI startade under 2016 forskningsprogrammet Tuffo (Teknikutveckling och forskning inom förorenade områden). Syftet med Tuffo är att stödja teknikutveckling inom området. Tuffo ska finansiera konkreta, externa FoU-projekt, där forskare, myndigheter och den övriga efterbehandlingsbranschen är delaktiga. Den första utlysningen genomfördes under hösten 2016 och den fjärde utlysning öppnades under våren 2019 (se vidare under www.swedgeo.se).

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

En av dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att, tillsammans med programansvarig för Tuffo och avdelningschefen för avdelningen Renare mark, driva och vidareutveckla Tuffo. Arbetet innebär alltifrån utlysning och utvärdering av ansökningar, till att utforma förslag till beslut om tilldelning av medel till SGI:s generaldirektör. I arbetet ingår också att administrera interna och externa möten och andra administrativa uppgifter som bl.a. rör uppföljning av de projekt som beviljats medel. Arbete sker i nära samverkan med externa parter. Uppskattningsvis kommer arbetet som program­sekreterare att uppgå till ca 40 % av en heltidstjänst.

Övrig tid kommer du arbeta som handläggare och miljöingenjör. Du kommer att arbeta med såväl stöd till Naturvårdsverket, länsstyrelser och kommuner i deras arbete med förorenade områden, som deltagande i olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Arbetet kommer även att omfatta remisshantering, medverkan i seminarier och kurser samt annan kunskapsförmedling med inriktning mot förorenade områden. Samverkan med myndigheter och andra aktörer inom förorenade områden kommer också att vara en del av ditt arbete.

Vem söker vi?

Som person har du en god förmåga att planera och driva arbeten självständigt. Vidare bygger du relationer på ett förtroendeingivande sätt med personer såväl inom som utanför organisationen. Eftersom arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, behöver du vara lyhörd samt ha god kommunikativ förmåga. Du är även resultatinriktad och jobbar mot högt uppsatta mål samt har en god problemlösningsförmåga där du analyserar samt löser komplexa situationer på ett konstruktivt och effektivt sätt.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet, dock kräver tjänsten universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller miljöteknik, alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du ska ha flerårig ­erfarenhet från konsult- och/eller myndighetsverksamhet med betoning på förorenade områden och vara en van projektledare. SGI har många internationella kontakter så du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är en merit om du har god kännedom om miljöbalken med tillhörande förordningar och föreskrifter, samt erfarenhet av dess tillämpningar.  

För att kunna arbeta hos oss bör du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Statens geotekniska institut (SGI) med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 2019-10-24.

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag då vi har ett löpande urval!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Jenny Askling, jenny.askling@unikresurs.se, 070-484 00 36

Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se, 070-774 01 31

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard