Lediga jobb

Controllerchef
Publicerad: 2019-10-02 
ArbetsgivareQstar Försäljning AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeEkonomi/ Marknad
OrtNorrköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-10-30
Vad erbjuder Qstar dig?

Nu söker vi en analytisk och teamfokuserad Controllerchef med goda ledaregenskaper till ekonomifunktionen hos Qstar Försäljning AB och Swea Energi AB i Norrköping. Är du den vi söker?

Qstar Försäljning AB är ett norrköpingsbaserat drivmedelsbolag på den svenska marknaden. Stationsnätet består idag av närmare 400 stationer under varumärkena Qstar Bilisten och Pump, där merparten är Qstar automatstationer. Stationerna ligger främst på mindre orter och landsbygd men även längs större riksvägar. Qstars systerbolag Swea Energi AB är Sveriges största oljeföretag mot kunder med egen tank. De är lokaliserade med säljkontor på ett tiotal platser i Sverige och säljer drivmedel, bränsle och eldningsolja. Qstar och Swea är idag en gemensam organisation med gemensamt huvudkontor och ingår i den internationella koncernen DCC. Båda bolagen har tillsammans ca 120 anställda varav ett 70-tal är stationerade på huvudkontoret i Norrköping.

Vad innebär rollen?

Som Controllerchef spelar du en viktig nyckelroll i verksamheten där du utifrån ett helhetsansvar stöttar Ekonomichef och VD med underlag för att kunna fatta väl grundande ekonomiska beslut. Du ansvarar för lönsamhets- och kassaflödesprognoser såväl veckovis som månads- och årsbasis. En annan viktig del i ansvarsområdet är uppföljning och analys av framför allt volymer, marginaler och transportkostnader. Du kommer även samarbeta med DCC:s koncernfunktioner för att säkerställa nödvändiga processer gällande bland annat prognoser, budget, skatter och internrevision. Du har även ansvar för att kommersiellt bidra till tillväxten och lönsamheten av verksamheten med fokus på marginaler och hantering av rörelsekapital. Med affärsmässighet vad gäller helhetsansvaret tar du även initiativ för att förbättra övergripande operativa lösningar.

Ekonomifunktionen består i dagsläget av 14 medarbetare varav du som Controllerchef är personalansvarig för ett antal av dessa personer. Funktionen präglas av samarbete där man avlastar och hjälper till prestigelöst för att tillsammans nå bästa möjliga resultat.

Vem söker vi?

Vi söker dig som kan ta initiativ i syfte att få saker att ske samt är resultatorienterad där du sätter höga mål och riktar fokus och energi för att nå önskat resultat. Du har en god planeringsförmåga där du bryter ner ditt arbete i steg och delmål och kan även skapa alternativa planer vid behov. Genom en god affärsmässighet agerar du utifrån ett helhetsperspektiv med kunskap om den egna organisationen med prioritering på ekonomiska resultat. Du är öppen och uppriktig med en god samarbetsförmåga där du gärna utbyter erfarenheter och idéer med andra. Vidare har du en god problemlösningsförmåga där du förutser och identifierar problem, efter analys agerar du och utvecklar effektiva lösningar på problemet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men för att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha en akademisk utbildning inom ekonomi och minst 3–5 års erfarenhet av controlling och ekonomistyrning med goda kunskaper inom området. Vi ser även att du behöver ha tidigare erfarenhet av ledarskap och det är meriterande om du tidigare har haft personalansvar. Vidare behöver du ha mycket god svenska och engelska i tal såväl som skrift samt goda kunskaper i Excel på avancerad nivå.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag då vi har ett löpande urval! 

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR. För frågor gällande tjänsten eller processen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam nedan;

Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se, 0707-74 01 31.

Sanna Ödenhed, sanna.odenhed@unikresurs.se, 0704-41 97 51.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard