Lediga jobb

Kvalitetscontroller, Botkyrka Kommun
Publicerad: 2019-10-08 
ArbetsgivareBotkyrka Kommun
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådePedagogik/ Utbildning
OrtStockholm
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-11-05

I Botkyrka kommun jobbar 6000 medarbetare som tillsammans arbetar utifrån deras ledord: medborgarens fokus, öppen, orädd och energisk. Det innebär att dem är öppna för förändringar, vågar prova nya idéer, metoder och arbetssätt. Hos Botkyrka kommun får du testa nya idéer och möjlighet att göra skillnad. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Här uppstår oväntade och intressanta möten mellan människor, kulturer, språk och religioner. Botkyrka är ”långt ifrån lagom”.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. På utbildningsförvaltningen arbetar ca 3 300 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. I kommunen finns det 50 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med över 17 000 barn och elever. På utbildningsförvaltningen arbetar fyra kvalitetscontrollers som ingår i enheten för kvalitetsstöd. I enheten arbetar även en processledare.

Vad innebär rollen?

Som Kvalitetscontroller kommer du att arbeta med att ge stöd till verksamheten i uppföljning av mål, resultat och kvalité. Kvalitetscontrollern bistår verksamhetscheferna och chefen för kvalitetsstöd vid rapporteringen till utbildningsnämnden. Du kommer även stödja respektive verksamhetsområde med statistiska underlag och analyser. Kvalitetscontrollern arbetar med kvalificerade uppföljningar av verksamhetens kvalité som bland annat sker genom möten med förskolor respektive grundskolor, tar del av rapporter och statistik. Du sammanställer förvaltningsövergripande analyser som i sin tur ligger till grund för beslut om förvaltningens och verksamheternas utvecklingsområden. Analyserna kopplas till verksamhetsplaner och andra övriga mål- och inriktningsdokument. 

Som kvalitetscontroller kommer du även att bidra till det systematiska kvalitetsarbetet genom att sammanställa kvalitetsrapporter. Du deltar i möten mellan verksamhetschefer och skolledning och stöttar dem i det löpande arbetet med att förbättra verksamheten. Förutom kvalitetsarbetet kommer du dessutom att arbeta med handläggning och redovisning av anmälningsärenden och statsbidrag. Kvalitetscontrollern samordnar och lämnar yttranden om anmälningar till Skolinspektionen. Du rapporterar till chefen för kvalitetsstöd.

 

Vem söker vi?

I denna rekrytering kommer vi lägga stort fokus på personlig potential men för att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

 

  • Akademisk utbildning - inriktning samhällsvetenskap, ekonomi eller pedagogik
  • Minst två års erfarenhet inom skolvärlden
  • Minst två års dokumenterad erfarenhet av kvalitetsarbete
  • God dator- och systemvana
  • Goda kunskaper i Excel (analys och statistik)
  • God svenska i tal och skrift 

 

För att lyckas i rollen krävs att du kan lägga tid och energi på att nå önskat resultat, kan sätta mål framåt och att du uppmärksammar och agerar på ouppklarade saker. Du är snabb på att lära dig nya saker, vet hur du ska prioritera effektivt och kan hantera komplexa problem och situationer självständigt. Du kan agera utåtriktat och synligt, inge förtroende och kan utveckla effektiva nätverk på olika nivåer i och utanför den egna organisationen. Du kan hålla dig entusiastisk och positiv även i tuffa situationer, kan snabbt lyfta potentiella problem och kan anpassa dig till förändringar som sker i verksamheten. Du använder medvetet dina styrkor och tar hjälp av dina svagheter, du söker gärna feedback när det behövs och du tar gärna lärdom av andras erfarenheter. Du kan fatta egna beslut och agerar gärna när andra tvekar, och du tar gärna initiativ inom och utanför ditt eget ansvar i syfte att få saker att ske.

 

Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller etnisk och religiös tillhörighet.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare nedan.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är;

 

Jenny Askling, jenny.askling@unikresurs.se samt

Sanna Ödenhed, sanna.odenhed@unikresurs.se eller 0704-41 97 51

 

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard