Lediga jobb

Strategisk inköpare till Region Östergötlands nya inköpsorganisation
Publicerad: 2019-10-04 
ArbetsgivareRegion Östergötland
Rekryteringsområde Tjänstemän
UppdragstypRekrytering
OmrådeInköp/Lager/ Logistik
OrtLinköping
Platser1
Sista ansökningsdatum2019-11-10
I rollen som strategisk inköpare är du med och bidrar till framtidens hälso-och sjukvård

Verksamhetsområde Inköp, service och logistik är en strategisk funktion med syfte att bidra till uppfyllandet av Region Östergötlands övergripande målbild att erbjuda invånarna i Östergötland en hälso- och sjukvård i världsklass. Verksamhetsområdet är inne i en spännande utvecklingsfas där vi ska utvecklas från en upphandlingsverksamhet mot en effektiv, tydlig och sammanhållen inköpsorganisation, som ansvarar för hela inköpsprocessen.

Vill du vara med på denna resa har du chansen nu. Vi söker Strategisk inköpare inom området vårdmaterial. Som strategisk inköpare inom vårdmaterial kommer du att arbeta nära vårdens olika verksamheter, från primärvården till den mest högspecialiserade vården inom sjukhusverksamheten.

Vi strävar efter att ge individen både ansvar och handlingsutrymme. Vår organisation präglas av stor drivkraft, tydligt utvecklingsfokus och ett öppet och kreativt samarbetsklimat.

Vad erbjuder Region Östergötland dig?

Du får en viktig roll i den spännande utvecklingsfas verksamheten går in i, med syfte att skapa en inköpsorganisation som arbetar med kategoristyrt inköp. Du kommer att få bidra i arbetet med att utveckla affärsmässighet, struktur och rutiner för hela inköpskedjan, från analys, genom upphandling till uppföljning och avtal.

Region Östergötland ligger i framkant gällande teknikutveckling, AI, digitalisering och andra spännande fokusområden kopplade till framtidens hälso- och sjukvården. I rollen som strategisk inköpare får du vara med och göra skillnad på riktigt i det viktiga arbetet att förvalta medborgarnas resurser på bästa sätt.

Vi vill också främja våra medarbetares möjlighet till balans i livet. Generösa friskvårdsmöjligheter, bra förmåner, möjlighet till visst distansarbete och flexibla arbetstider är också en del av erbjudandet. Upphandlingsenheten är placerad mitt i centrala Linköping i trevliga och moderna lokaler.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som strategisk inköpare arbetar du i hela processen, från behovs- och marknadsanalys till anbudsförfrågan, utvärdering, förhandling och uppföljning av avtal. Du fungerar också som rådgivare till verksamheterna i strategiska upphandlings- och inköpsfrågor.

Arbetet sker konsultativt i nära samarbete med upphandlingsgrupper från verksamheterna. I uppdraget ingår också att ansvara för kontakter med leverantörer inom relevant område.

Din profil

Vi ser att du kan ha olika typer av bakgrund men gemensamt är att du har ett stort intresse och fallenhet för goda affärer samt att du har arbetslivserfarenhet inom inköp/upphandlingsområdet.

Du har adekvat akademisk utbildning, t.ex. inom affärsjuridik, ekonom, I-linjen eller motsvarande erfarenhet.

Det är meriterande om din arbetslivserfarenhet är från inköpsområdet inom offentlig verksamhet men du kan också ha skaffat dig relevant erfarenhet och kunskap från privat sektor.

Det är meriterande om du har kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU). Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är van att arbeta i olika system, gärna med koppling till upphandling/inköp.

Du har körkort för bil.

Vi söker dig som känner igen dig i egenskaperna mod, kreativitet och uthållighet och därigenom kan ge praktiska exempel på hur dessa förmågor tar sig uttryck hos dig.

Du behöver också vara strukturerad, stabil, ha en inneboende initiativförmåga samt intresse och förståelse för ekonomi, juridik och politik. Kunna tänka både strategiskt och långsiktig affär samt logistiskt. Du har också en mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast 2019-11-10.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Vi tar helst emot din ansökan via databasen i enlighet med GDPR. Vid frågor avseende tjänsten är du självklart välkommen att höra av dig direkt till ansvariga konsulter Kristina Lind, kristina.lind@unikresurs.se, 076-778 15 13 eller Lovisa Holgersson, lovisa.holgersson@unikresurs.se, 070-774 01 31.

Centrum för verksamhetsstöd och utveckling utgör Region Östergötlands kompetensstöd inom alla våra discipliner. Målet är att skapa mervärde och underlätta för vården, våra chefer och för regional utveckling. CVU har en horisontell organisation bestående av ett antal verksamhetsområden som samverkar.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Dela:

FacebookLinkedInMailCopy to clipboard